18/01/2019 18/01/2019 Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου στο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κυψέλης, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο  Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος,  ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ....
18 Ιανουαρίου, 2019 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 11:57

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στο Μετόχι του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στο Μετόχι του Πατρ. Αλεξανδρείας

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου στο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κυψέλης, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο  Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος,  ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, Ηλιουπόλεως κ. Θέοδωρος, Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αχαΐας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο, στο έργο και στην μέριμνα του Μεγάλου Αθανασίου, αλλά και στην σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αχαΐας, αλλά και τους άλλους Αρχιερείς, κλήρο και λαό για την συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους γύρω απο το μετόχι με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και εκατοντάδων πιστών, ενώ το απόγευμα στις 5 θα τελεσθεί ιερά παράκληση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων