18/01/2019 18/01/2019 Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του Κοινοτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνο και Ελένης που γίνονται από την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου και την μεγάλη ευεργέτιδα κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη. Tα εγκαίνιά του αναμένεται να γίνουν στις αρχές Ιουνίου 2019. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών συντήρησης στις εικόνες. Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 9:24

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον Αγ. Κωνσταντίνο Καΐρου

Διαδώστε:
Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον Αγ. Κωνσταντίνο Καΐρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του Κοινοτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνο και Ελένης που γίνονται από την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου και την μεγάλη ευεργέτιδα κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη. Tα εγκαίνιά του αναμένεται να γίνουν στις αρχές Ιουνίου 2019.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών συντήρησης στις εικόνες.

Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Νέο Φως» ο κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο πολιτικός μηχανικός που έχει συντάξει την τεχνική μελέτη και παρακολουθεί βήμα βήμα, την αποκατάσταση του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ο κ. Μπίσκος  τονίζει ότι οι Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες που οικοδομήθηκαν από Έλληνες στην Αίγυπτο από το 383 έως και το 1937 μ.Χ. αριθμούν συνολικά τις 58 Εκκλησίες, από αυτές :

11 Εκκλησίες δεν υπάρχουν (κατεδαφίσθηκαν, ή κατέρρευσαν από πολέμους, ή διακόπηκαν οι εργασίες ανέγερσης, ή αγνοούνται).

19 Εκκλησίες παραχωρήθηκαν από Ελληνικές Κοινότητες στην Κοπτική και την Ρωσική Εκκλησία .

15 Εκκλησίες παραμένουν και ανήκουν στις εναπομείνασες Ελληνικές Κοινότητες.

11 Εκκλησίες ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

2 Εκκλησίες ανήκουν στην Ι. Μονή του Σινά».

«Για την σημερινή τους κατάσταση και όσον αφορά τους Ναούς του Καΐρου που τυχαίνει να γνωρίζω, η εσωτερική τους κατάσταση θεωρείται αρκετά καλή σε σχέση με το εξωτερικό τους περίβλημα όπου οι περισσότεροι Ναοί πλήττονται από την υπεδάφια υγρασία, με αποτέλεσμα να έχομε αποσαθρώσεις εξωτερικών επιχρισμάτων και καταπονημένες θεμελιώσεις κορεσμένες συνεχώς με υγρασία. Σημειωτέων ότι στους περισσότερους ναούς του Καΐρου, έχουν πραγματοποιηθεί έργα αποκατάστασης τις τελευταίες δεκαετίες» αναφέρει

«Προς το παρόν πραγματοποιούμε την αποκατάσταση του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης που ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Πρόκειται για ένα Αρχιτεκτονικό αριστούργημα Έλληνο- Βυζαντινού μνημείου, με εξαίρετα διακοσμητικά στοιχεία εξωτερικά και εσωτερικά του Ι. Ναού και πολύ αξιόλογη εσωτερική διακόσμηση. Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν από την θεμελίωση του και κατόπιν επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το κτίριο, προγραμματίζονται δε με την βοήθεια του Θεού να ολοκληρωθούν στους επόμενους τέσσερις μήνες».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων