18/11/2018 19/11/2018 Ο Πάπας και  Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ έθεσε την Κυριακή το θεμέλιο λίθο ενός ορθόδοξου δημοτικού σχολείου, το οποίο θα χτιστεί σε μία από τις φτωχότερες περιοχές του Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε. Το σχολείο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην παραγκούπολη του Crew Bay, θα προσφέρει πρόσβαση στην εκπαίδευση για πολλά παιδιά που αγωνίζονται με...
18 Νοεμβρίου, 2018 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2018 - 9:42

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Σιέρρα Λεόνε

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Σιέρρα Λεόνε

Ο Πάπας και  Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ έθεσε την Κυριακή το θεμέλιο λίθο ενός ορθόδοξου δημοτικού σχολείου, το οποίο θα χτιστεί σε μία από τις φτωχότερες περιοχές του Freetown, πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε.

Το σχολείο, το οποίο θα κατασκευαστεί στην παραγκούπολη του Crew Bay, θα προσφέρει πρόσβαση στην εκπαίδευση για πολλά παιδιά που αγωνίζονται με τη φτώχεια.

Προς το παρόν, Freetown έχει 27.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 7.000 παιδιά, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν πριν από την ηλικία των πέντε.

Η πρώτη πέτρα τοποθετήθηκε στην παρουσία των μελών της κοινότητας, αλλά και του δημάρχου και των τοπικών αξιωματούχων.

Ως ένδειξη εκτίμησης για τη φιλία που έδειξε στους κατοίκους της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Yvonne Aki Sawyer προσέφερε στον πατριάρχη τα κλειδιά της πόλης.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, με τη σειρά του, δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το λαό του Freetown και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων