07/01/2019 07/01/2019 Τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, παρουσία όλης της αλεξανδρινής παροικίας, για την απόφαση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραχωρηθεί η ελληνική υπηκοότητα στους Αιγυπτίους αλιεργάτες που έσωσαν με αυτοθυσία πολλές ανθρώπινες ζωές στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής,...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2019 - 14:31

Ο Πατρ. Αλεξανδρείας ευχαριστεί τον Πρ. Παυλόπουλο

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αλεξανδρείας ευχαριστεί τον Πρ. Παυλόπουλο

Τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, παρουσία όλης της αλεξανδρινής παροικίας, για την απόφαση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραχωρηθεί η ελληνική υπηκοότητα στους Αιγυπτίους αλιεργάτες που έσωσαν με αυτοθυσία πολλές ανθρώπινες ζωές στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως γράφει το pyriamisnews.gr μία αναφορά του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, που έγινε στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, λίγο πριν την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας, το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου, με την παροικία να εκφράζει και κείνη την ικανοποίησή της με έντονα χειροκροτήματα.

«Για αυτά τα παιδιά της Αιγύπτου, που πλέον είναι και Ελληνόπουλα, και τα οποία έσωσαν ζωές στις φωτιές στο Μάτι της Αττικής, που συνέβαλαν για πολλούς ανθρώπους στο να αποφύγουν να βρουν θάνατο και να συνεχίσουν να βλέπουν το φως της ανατολής, ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που τους απένειμε στις 3 Ιανουαρίου την ελληνική ιθαγένεια.

«Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αίγυπτο και την Ελλάδα», κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων