28/12/2018 28/12/2018 Με ένα μεγάλο εορταστικό και παροικιακό αλλά και εκκλησιαστικό γεγονός, κλείνει κάθε χρόνο, το έτος στην Αλεξάνδρεια, όπως και φέτος, στη δύση του 2018, την παραμονής της Πρωτοχρονιάς για το νέο έτος 2019, όπου ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας κ. Θεόδωρος Β΄ προβεί στον απολογισμό του έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη χρονιά...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:40

Ο Πατρ. Αλεξανδρείας και ο απολογισμός του έργου του

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αλεξανδρείας και ο απολογισμός του έργου του

Με ένα μεγάλο εορταστικό και παροικιακό αλλά και εκκλησιαστικό γεγονός, κλείνει κάθε χρόνο, το έτος στην Αλεξάνδρεια, όπως και φέτος, στη δύση του 2018, την παραμονής της Πρωτοχρονιάς για το νέο έτος 2019, όπου ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας κ. Θεόδωρος Β΄ προβεί στον απολογισμό του έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη χρονιά που ήδη ολοκληρώνεται.

Όπως γράφει το pyramisnews.gr,  παρουσία των προξενικών και παροικιακών αρχών, ο Μακαριώτατος θα ευλογήσει και την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, δίνοντας τις ευχές του για το νέο έτος 2019.

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

Την επομένη, 1η Ιανουαρίου 2019, θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία για το νέο Έτος στον Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ενώ, οι εκδηλώσεις του εορταστικού δωδεκαημέρου θα ολοκληρωθούν με την εορτή των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου, με την υποδοχή για τις ευχές του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και τη Ρίψη του Τιμίου Σταυρού από την προβλήτα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, παρουσία και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και του ΕΝΟΑ κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, ο οποίος αμέσως μετά θα καλέσει όλον τον κόσμο που θα παρεβρίσκεται, να συμμετάσχει στην κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του ΕΝΟΑ, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων