08/01/2019 08/01/2019 Την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε την Ακολουθία του Μ.Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία κατόπιν ειδικής αδείας που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Congo....
08 Ιανουαρίου, 2019 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2019 - 11:32

Ο Σταυρός στα νερά του ποταμού Κονγκό

Διαδώστε:
Ο Σταυρός στα νερά του ποταμού Κονγκό

Την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε την Ακολουθία του Μ.Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία κατόπιν ειδικής αδείας που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Congo.

Εκεί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για έκτη φορά στην ιστορία της ορθοδόξου κοινότητος την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου.

Επί της όχθης ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε σύντομα περί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Κατακλείων μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, ως και την κρατική τηλεόραση Tele-Congo για την τηλεοπτική κάλυψη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την επιστροφή στον Ι.Ναό προσέφερε επιγονάτιο στον Εφημέριο, Αιδεσιμ. Οικονόμο π.Σέργιο Mabelemo, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον υποψήφιο προς χειροτονία προσεχώς κ.Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela και εδέχθη τις ευχαριστίες του Προέδρου της Ενοριακής Επιτροπής κ.Adrien Hossie για την επιδεικνυομένη πατρική μέριμνα και αγάπη.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς προς την έδρα της Ι. Μητροπόλεως στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων