14/12/2018 14/12/2018 Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την μία εκ των δύο εβδομαδιαίων ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Η Φωνή της Ορθοδοξία 96,8 FM” (La Voix de l’ Orthodoxie 96,8FM) της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα.. Η ωριαία εκπομπή διαλόγου της Τετάρτης φέρει τον...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:23

Στο Ραδιόφωνο της Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Διαδώστε:
Στο Ραδιόφωνο της Ι.Μ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την μία εκ των δύο εβδομαδιαίων ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Η Φωνή της Ορθοδοξία 96,8 FM” (La Voix de l’ Orthodoxie 96,8FM) της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα..

Η ωριαία εκπομπή διαλόγου της Τετάρτης φέρει τον τίτλο “Η ηχώ της Μητροπόλεώς μας” (L’écho de notre Archdiocese) και παρουσιάζει αναλυτικά στους ακροατές τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας κατά την εβδομάδα που πέρασε (τις δραστηριότητες του Επισκόπου, των Ενοριών, ανάλυση τοπικών και παγκόσμιων εκκλησιαστικών γεγονότων, συνεντεύξεις εφημερίων κλπ) με δυνατότητα τηλεφωνικής παρέμβασης των ακροατών, υποβολής ερωτήσεων κλπ

Σκοπός της εκπομπής είναι η καλλιέργεια του κοινοτικού πνεύματος, ένας ακόμη τρόπος επισημάνσεως ότι Εκκλησία δεν είναι μόνον ο Επίσκοπος, αλλά το σύνολο κλήρου και λαού, συνεπώς όλοι μετέχουν, όλοι ευθύνονται, όλοι συμβάλλουν.

Κοινό όραμα όλων των στελεχών της Ι.Μητροπόλεως είναι η ανάπτυξη μίας αξιοπρεπούς τοπικής Εκκλησίας, αφοσιωμένης στην Μητέρα-Εκκλησία που Την “ανέστησε”, το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η οποία μπορεί να κάνει το έργο Της με τρομερό μόχθο, πόνο και καρτερική επιμονή λόγω ανεπαρκών οικονομικών πόρων, αρνείται όμως να παρουσιασθή κατά μίζερο τρόπο για να συγκινήσει.

Κυρίως, αρνείται κατηγορηματικά να διασύρει στο διαδίκτυο το θεόσδοτο και αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρέπειας ακόμη και του πλέον εμπερίστατου, δυστυχισμένου ή ακρωτηριασμένου αφρικανού συναθρώπου Της υπό την υποκριτική προτροπή της προς αυτόν “ελεημοσύνης”.

Συνεπώς, η τοπική Εκκλησία ως άρρηκτα ενωμένη με την υπ’ ουρανόν Ορθοδοξία, αμετακίνητη ως προς την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, έχει δικαίωμα αλλά και οφείλει να γνωρίζει, να μετέχει στις εκκλησιαστικές εξελίξεις και να εκφράζεται υπεύθυνα με σύγχρονους όρους και μέσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων