03/09/2018 03/09/2018 Σε εγκάρδιο κλίμα, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε την 30η Αυγούστου τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Tawandros II.  Ο Πατριάρχης των Κοπτών, ο Οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, συνοδεύονταν από...
03 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:54

Τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας Αιγύπτου υποδέχθηκε ο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας Αιγύπτου υποδέχθηκε ο Αλεξανδρείας

Σε εγκάρδιο κλίμα, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε την 30η Αυγούστου τον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Tawandros II.  Ο Πατριάρχης των Κοπτών, ο Οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, συνοδεύονταν από τους εν Αλεξανδρεία συνεργάτες του, Βοηθούς Επισκόπους κ.κ. Παύλο και Ιλαρίωνα και από δύο Πρεσβυτέρους.

Οι δυο Προκαθήμενοι συζήτησαν ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την παρουσία, τη δράση και τη σχέση των δύο Εκκλησιών στη χώρα της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της κοινής αποστολής τους για την επικράτηση της καταλλαγής, της αγάπης και της ειρήνης του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος, εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπάθειά του προς τον Κόπτη Πατριάρχη κ.κ. Tawandros, σχετικά με το πλήθος των μαρτυρικών θυμάτων που έχει προσφέρει η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου, ως αποτέλεσμα του απεχθούς φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είστε, Μακαριώτατε, ο πιο πονεμένος θρησκευτικός ηγέτης, διότι χάνετε τα παιδιά σας σε καιρό ειρήνης, σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο».

Επίσης, συζήτησαν εκτενώς σχετικά με την προγραμματιζόμενη διοργάνωση, κατά τον Οκτώβριο του 2019, συνάντησης στην Αίγυπτο όλων των Αρχηγών Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τις Χριστιανικές Εκκλησίες.
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μετέφερε προς τον Κόπτη Προκαθήμενο κ.κ. Tawandros, τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχου της Ρωσικής Εκκλησίας κ.κ. Κυρίλλου καθώς και του Εξοχ. Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδιμήρου Πούτιν.

Ο Προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας κ.κ. Tawandros, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο για τη θερμότατη υποδοχή και φιλοξενία, λέγοντας πως αυτές οι «συναντήσεις αγάπης» συσφίγγουν τις σχέσεις των χριστιανών, στις δύσκολες αυτές εποχές. Ακολούθως, εξήρε το έργο και την προσφορά του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου στην Ιεραποστολή, σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.

Μετά την ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στους δύο Προκαθημένους , ο Κόπτης Πατριάρχης κ.κ. Tawandros, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πατριαρχικό Σκευοφυλάκιο και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθως, παρεκάθησε σε πρόγευμα στην Πατριαρχική Τράπεζα, μαζί με τη Συνοδεία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων