29/12/2018 29/12/2018 Σε όλες της Ενοριακές Κοινότητες του Κονγκό-Μπραζαβίλ εορτάσθηκε με κατάνυξη και πνευματική ευφορία  η Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων τέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την οποία ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου κ.Θεοδώρου Β’....
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:20

Χριστούγεννα στο Pointe-Noire

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στο Pointe-Noire

Σε όλες της Ενοριακές Κοινότητες του Κονγκό-Μπραζαβίλ εορτάσθηκε με κατάνυξη και πνευματική ευφορία  η Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων τέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την οποία ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου κ.Θεοδώρου Β’.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εόρτιες ευχές και πατρικές παραινέσεις προς το εκκλησίασμα, ως και προς τους Κονγκολέζους πολίτες διά της κρατικής τηλεοράσεως  Tele-Congo που εκάλυψε την Λειτουργική Προσευχή των Χριστουγέννων.

Επίσης, πατρικώς προσέφερε επιγονάτιο στον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ.π.Μάξιμο Oumba, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μητροπόλεως και ζεύγος μανικετόκουμπων στον Διάκονο π.Στέφανο Andzembé. Η χαρά ολοκληρώθηκε με την προσφορά παιχνιδιών σε όλα τα μικρά παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων