05/08/2023 05/08/2023 Το φως της Ορθοδοξίας, με τη χάρη του Θεού, απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας. Συνολικά 18 νέοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι χριστιανοί κατά τη δεύτερη εορτή του Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη Ενορία του στην Καράμα της Ικίμπα. Οι βαπτίσεις έγιναν και εις μνήμην και του μοναχού-Ιεραποστόλου Στεφάνου Αγιορείτου (+27/3/2023), Γέροντος του Κελλίου Άγιος...
05 Αυγούστου, 2023 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2023 - 10:36

18 νέοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Καράμα της Ικίμπα

Διαδώστε:
18 νέοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Καράμα της Ικίμπα

Το φως της Ορθοδοξίας, με τη χάρη του Θεού, απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας. Συνολικά 18 νέοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι χριστιανοί κατά τη δεύτερη εορτή του Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη Ενορία του στην Καράμα της Ικίμπα.

Οι βαπτίσεις έγιναν και εις μνήμην και του μοναχού-Ιεραποστόλου Στεφάνου Αγιορείτου (+27/3/2023), Γέροντος του Κελλίου Άγιος Νεκτάριος Μπουράντα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, που με την οικονομική βοήθειά του αγοράσθηκε το οικόπεδο και κτίσθηκε ο πρόχειρος Ιερός Ναός, του συνώνυμου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην νεοφώτιστη Καράμα. Μετά την Θεία Λειτουργία η εορτή του Αγίου Στεφάνου κορυφώθηκε με 18 βαπτίσεις.

* Έτσι οι 146 χριστιανοί έγιναν 165. Χάρις στην ιεραποστολή του νέου Εφημέριου π. Τιμόθεου Rendaki 18 νέοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι χριστιανοί. Οι υπόλοιποι χριστιανοί φώναζαν “KARIBUNI KANISANI= ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”.

Τότε οι παρευρισκόμενοι πιστοί θυμήθηκαν την αναφορά των Πράξεων για την πρώτη Εκκλησία των Ιεροσολύμων: “Ο λόγος του Θεού είχε μεγάλη διάδοση. Ο αριθμός των μαθητών στην Ιερουσαλήμ μεγάλωνε πολύ”(Πραξ. 6, 7).

Απ’ άκρη σε άκρη, σε πόλεις και χωριά η κατήχηση συνεχίζεται με αμείωτο ζήλο, αφού συνεχώς νέες κοινότητες ανθρώπων ζητούν να γνωρίσουν την Ορθόδοξη πίστη. Παράλληλα οι ορθόδοξες οικογένειες, γνωρίζοντας σιγά-σιγά την παράδοση της Εκκλησίας μας βαπτίζουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε να μεγαλώσουν μέσα στην Εκκλησία μετέχοντας στα Μυστήρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων