09/12/2023 20/12/2023 Mε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, τελέσθηκαν ομαδικές βαπτίσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου, στην πόλη Morogoro της Ανατολικής Τανζανίας, όπως κάθε χρόνο πριν την εορτή των Χριστουγέννων, τα τελευταία 19 χρόνια. Πρόκειται για τον πρώτο Ιερό Ναό παγκοσμίως που κτίσθηκε...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 22:00

182 νεοφώτιστοι έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα στην Τανζανία

Διαδώστε:
182 νεοφώτιστοι έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα στην Τανζανία

Mε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, τελέσθηκαν ομαδικές βαπτίσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου, στην πόλη Morogoro της Ανατολικής Τανζανίας, όπως κάθε χρόνο πριν την εορτή των Χριστουγέννων, τα τελευταία 19 χρόνια.

Πρόκειται για τον πρώτο Ιερό Ναό παγκοσμίως που κτίσθηκε προς τιμή του Αγίου Παΐσίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο το 2005.

Μετά από συστηματική κατήχηση από τον Αρχιμανδρίτη Ελευθέριο Μπαλάκο, οι ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα και την πρώτη Θεία Κοινωνία.

Συνολικά από το 2004, περισσότεροι από 60.000 έχουν λάβει το άγιο βάπτισμα στην Τανζανία.

Επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος τέλεσε την χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου, του Πασχάλιου, ο οποίος είναι έγγαμος και θα διακονίσει μετά την χειροτονία του, στην νέα ενορία της Αγίας Ειρήνης στην πόλη Mvoumi, στην ευρύτερη περιοχή του Ιεραποστολικού Κέντρου  στην πόλη Morogoro, περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νταρ Ες Σαλαάμ, στην ανατολική Τανζανία.

Η χαρά των νεοφώτιστων, ανάμεσά τους και δεκάδες μουσουλμάνοι, ήταν πραγματικά συγκινητική και εόρτασαν την ένταξη τους στην Ορθόδοξη Οικογένεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας με πρόσωπα που έλαμπαν από χάρι και κατάνυξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων