31/03/2024 01/04/2024 Σε κλίμα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως συνεχίστηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας. Στο πλαίσιο της ευλογητής επίσκεψης του κοντά στους Κονγκολέζους αδελφούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, ο Μακαριώτατος ενέταξε και το πέρασμά του...
31 Μαρτίου, 2024 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 0:31

2η ημέρα επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κινσάσα

Διαδώστε:
2η ημέρα επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κινσάσα

Σε κλίμα χαράς και πνευματικής αγαλλιάσεως συνεχίστηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.

Στο πλαίσιο της ευλογητής επίσκεψης του κοντά στους Κονγκολέζους αδελφούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, ο Μακαριώτατος ενέταξε και το πέρασμά του από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου της Μητροπόλεώς, που ως αύρα λεπτή ήλθε να ευφράνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, νέων και γερόντων, οι οποίοι άφησαν τις καρδιές τους να εκδηλώσουν τα αισθήματα, σεβασμού και υϊικής αγάπης προς τον πνευματικό πατέρα τους, αναγνωρίζοντας τους πολλούς κόπους και τη θυσιαστική αγάπη του για το σπουδαίο έργο της Ιεραποστολής, στις εσχατιές της Αφρικανικής Ηπείρου.

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος, ακούραστος, ευλόγησε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας και τους εκεί εργαζομένους, κληρικούς και καϊκούς και το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμῶν της Παναγίας μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας και ομίλησε πατρικώς και δεόντως στο πυκνό εκκλησίασμα.

Οι δύο Εψηφισμένοι Επίσκοποι, Τιμόθεος Τούμπα και Αθανάσιος Καγιέμπε έδωσαν το μεγάλο Μήνυμα ενώπιον του Μακαριωτάτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου, σε ένα κλίμα προερτίως χαρμόσυνο και πνευματικά ευφρόσυνο.

Δείτε το βίντεο του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Επισκόπου Γκόμας Τιμοθέου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κινσάσας:

Στο τέλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, τέλεσε Τρισάγιο της αγαπημένης του μητέρας Κλεοπάτρας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας των Χαιρετισμών ο Έλληνας Πρέσβης, παρέθεσε δείπνο στην κατοικία του προς τιμήν του Μακαριωτάτου, στο οποίο συμμετείχαν ο Αιγύπτιος Πρέσβης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνδημος υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Κινσάσα της Αφρικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων