24/05/2022 24/05/2022 Η μνήμη της Ιεραποστόλου της Αφρικής Αγίας Φωτεινής εορτάστηκε στο Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ρουκόμας της Μπουκόμπας στην Τανζανία με Θεία Λειτουργία, κατηχήσεις και 61 βαπτίσεις. Συλλειτούργησαν ο π. Παύλος Καγκόμα, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ο π. Παύλος Τιλιουγκάνια, ο εφημέριος π. Μάρκος και ο διάκονος Χρυσόστομος που πλαισίωσαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής...
24 Μαΐου, 2022 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 16:41

61 βαπτίσεις και κατηχήσεις στην Τανζανία

Διαδώστε:
61 βαπτίσεις και κατηχήσεις στην Τανζανία

Η μνήμη της Ιεραποστόλου της Αφρικής Αγίας Φωτεινής εορτάστηκε στο Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ρουκόμας της Μπουκόμπας στην Τανζανία με Θεία Λειτουργία, κατηχήσεις και 61 βαπτίσεις.

Συλλειτούργησαν ο π. Παύλος Καγκόμα, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ο π. Παύλος Τιλιουγκάνια, ο εφημέριος π. Μάρκος και ο διάκονος Χρυσόστομος που πλαισίωσαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, στην Ιεραποστολική αυτή Λειτουργία.

Συμμετείχαν πλήθος πιστών από τις γύρω Ενορίες, που είναι καρπός της Ιεραποστολικής δράσης του εφημερίου π. Μάρκου.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Αγία Φωτεινή την Ιεραπόστολο της Αφρικής και στην συνάντηση της με τον Κύριο.

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση αυτή ο Κύριος έκανε την μεγαλύτερη αποκάλυψη, ότι «Πνεύμα ο Θεός και τους προσκυνούντας αυτόςν εν Πνευματι και αληθεία δεί προσκυνείν». Ερμήνευσε αυτόν το λόγο του Κυρίου τονίζοντας μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Πνεύμα ο Θεός», σημαίνει ότι ο Θεός είναι άκτιστος και τελείως διαφορετικός από ότι ξέρουμε στο κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο ή ανάλογο. Η αληθινή λατρεία του Θεού που είναι Πνεύμα, πρέπει να γίνεται διά του Αγίου Πνεύματος και αληθινά.

«Εν πνεύματι» σημαίνει ότι έρχεται το Άγιο Πνεύμα μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και αυτό λατρεύει τον Θεό. Οι παλαιότεροι άνθρω ποι λάτρευαν τα δημιουργήματα και αυτόν τον διάβολο. Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που λατρεύουν τον διάβολο. Ο χριστιανός δεν έχει καμμιά σχέση με τα μαγικά.

«Εν αληθεία» σημαίνει ότι η καρδιά πρέπει να είναι καθαρή με την μετάνοια και την εξομολόγηση και να πιστεύει ορθόδοξα. Η ορθόδοξη λατρεία είναι η αληθινή επικοινωνία με το Χριστό. Προϋπόθεση η μετάνοια και η ορθή πίστη. Αυτή την διδασκαλία του Χριστού μας μετέφερε η Αγία Φωτεινή, όταν φώτιζε την Β΄όρεια Αφρική με κέντρο την Καρχηδόνα. Γνώρισε τον Χριστό και μας γνώρισε το Χριστό.

  • Μας μίλησε για Κείνον και για το λυτρωτικό Του έργο.
  • Μετά την Θεία Λειτουργία έγιναν οι βαπτίσει 61 νέων χριστιανών.
  • Δύο μάλιστα νεοφώτιστοι τέλεσαν και το μυστήριο του Γάμου.

 

Ακολούθησε γιορτή με ενθουσιώδη τραγούδια,  χορούς και συνεστίαση.

«Η Ορθόδοξία προχωρά στα πλάτη και τα μήκη της Τανζανίας και στο βάθος των καρδιών των Τανζανών, που δέχονται την κλήση του Θεού, να γίνουν μέλη της Εκκκλησίας Του. Και αυτό διακονείται με τις κατηχήσεις, τις βαπτίσεις και τις Θείες Λειτουργίες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων