02/06/2023 03/06/2023 «Με την ταπείνωση και την αγάπη θα καταφέρουμε την καλή σχέση του ποιμένα με το ποίμνιο και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του ποιμαντικού έργου» Αυτό ήταν το βασικό πόρισμα της 7ης Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, που πραγματοποιήθηκε από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2023, με τη βοήθεια του Θεού και...
02 Ιουνίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 1:54

7η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας

Διαδώστε:
7η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας

«Με την ταπείνωση και την αγάπη θα καταφέρουμε την καλή σχέση του ποιμένα με το ποίμνιο και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του ποιμαντικού έργου»

Αυτό ήταν το βασικό πόρισμα της 7ης Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, που πραγματοποιήθηκε από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2023, με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, στις εγκαταστάσεις της Κατασκηνώσεως του Κασίκιζι, υπό την προεδρία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου και την συμμετοχή και των 54 κληρικών της Επισκοπής

Γενικό τίτλο η Σύναξη είχε: Ο ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, σύμφωνα με την προτροπή του Απ. Παύλου «έργον ποίησον ευαγγελιστού» (Β΄Τιμ. 4, 5).

Καθημερινά τελούντο οι Ιερές Ακολουθίες και Θεία Λειτουργία, όπου διακονούσαν οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής.

Την πρώτη μέρα 29 Μαΐου έγινε υποδοχή των κληρικών και τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο στο Ναό των Αγίων Πάντων Κασίκιζι.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος καλωσόρισε τους κληρικούς και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’. Στη πρώτη εισαγωγική ομιλία του ο Επίσκοπος έκανε ανακοινώσεις με βασικά τρέχοντα θέματα της ζωής της Επισκοπής: 1. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, 2. ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ 3. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΣΙΚΙΖΙ, 4. ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 5. ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Διαβάστε την ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου

 

 

Την Τρίτη 30 Μαΐου στη βασική ομιλία του ο Επίσκοπος είχε θέμα: «Το ποιμαντικό, διδακτικό και λειτουργικό έργο του Ιερέως». Όλοι οι κληρικοί συμμετείχαν στην οικοδομητική συζήτηση.

Διαβάστε την ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου

 

Το απόγευμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδ. Παύλος Καγκόμα μίλησε για την «Διοίκηση της Ενορίας». Στο διάλογο που ακολούθησε ο Επίσκοπος τόνισε το Βασιλικό αξίωμα του Ιερέως, που είναι συνέχιση του Βασιλικού αξιώματος του Χριστού. Χαρακτηριστικές αρετές-προσόντα για την διοίκηση της Ενορίας είναι η ανδρεί α και η αγάπη. Πηγή η ανδρείας και της αγάπης, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, είναι αυ τος ο Σωτήρας Χριστός και αντλεί ο ποιμένας από την προσωπική κοινωνία μαζί Του με την πίστη και την προσευχή.

 

 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου πάνω στο Γενικό θέμα: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ οι Ιερείς εισηγήθηκαν τα θέματα: ο π. Καλλίνικος Rweyemamu «TA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», ο π. Θωμάς Shuza «H ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», ο π. Ιερώνυμος Mtasigkwa «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟ ΛΗ», ο π. Ματθίας Nestory «Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ», ο Γιάννης Tumba «Η ΝΕΟΛΑΙΑ», ο π. Λουκάς Bahati «H ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ», ο π. Εφραίμ Alfred«ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ» και ο π. Ιωάννης Jakobo «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ».

 

 

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου τελέσθηκε Ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι.

Και ολοκληρώθηκε η Ιερατική Σύναξη με το Γενικό Θέμα: Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, που εισηγήθηκαν οι ιερείς με επί μέρους θέματα: ο π. Θεόδωρος Kayungi «Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ», ο π. Σωφρόνιος Kulwa «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ», ο π. Στέφανος Rushenya «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ» και ο π. Ελευθέριος Nchunguye «ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ».

Όλοι δόξασαν τον Τρισάγιο Θεό και επέστρεψαν έμπλεοι χάριτος και μετά χαράς μεγάλης στις Ενορίες τους για την συνέχιση του ποιμαντικού έργου και προώθηση της Ορθοδοξίας στην Τανζανία με την εξάσκηση της Ιεραποστολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων