02/01/2021 02/01/2021 Στους Αγίους της Αφρικής αφιερώνεται το Ημερολόγιο του 2021 της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας Τανζανίας, που κυκλοφόρησε με τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου. «Το αφιέρωμα αυτό είναι μια προσευχή προς όλους τους Αφρικανούς Αγίους μας, να φυλάξουν την Ορθοδοξία της Αφρικής, να την προστατέψουν και να πρεσβεύουν στο...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 16:03

Αφιέρωμα του 2021 στους Αγίους της Αφρικής

Διαδώστε:
Αφιέρωμα του 2021 στους Αγίους της Αφρικής

Στους Αγίους της Αφρικής αφιερώνεται το Ημερολόγιο του 2021 της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας Τανζανίας, που κυκλοφόρησε με τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου.

«Το αφιέρωμα αυτό είναι μια προσευχή προς όλους τους Αφρικανούς Αγίους μας, να φυλάξουν την Ορθοδοξία της Αφρικής, να την προστατέψουν και να πρεσβεύουν στο Κύριο, που φιλοξενήθηκε στη γη της Αφρικής, κατά την δίχρονη φυγή Του στην Αίγυπτο, στην αγκαλιά της Υπεραγίας Θεοτόκου και την προστασία του δικαίου Ιωσήφ.
Μια δέηση σε κείνους που στολίζουν το Αλεξανδρινό Αγιολόγιο και είναι το καύχημα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας», γράφει ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, παρουσιάζοντας το ημερολόγιο.

«Ο ερχομός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Αίγυπτο, έλαμψε «εν τη Αιγύπτω φωτισμόν αληθείας, εδίωξε του ψεύδους το σκότους». Τα είδωλα της Αιγύπτου έπεσαν «μη ενέγκαντά την ισχύν» του παντοδυνάμου Θεού Λόγου.

Από τότε άρχισε σ’ όλη την Αφρική η πτώση των ειδώλων.

Στις μέρες μας η πτώση των ειδώλων μεγάλη και παντού υψώνεται ο Σταυρός της Ορθοδοξίας.

Η ευλογημένη παρουσία της Κεχαριτωμένης Κυρίας Θεοτόκου έκανε την Αφρική «αυλή λογικών προβάτων». Η Παναγία μας έγινε η νυμφαγωγός της Αφρικής με τον Χριστόν. «Άρμοσε» την Αφρική με το Χριστό.

Οι Απόστολοι, με πρώτο τον Ευαγγελιστή Μάρκο, πότισαν με τον αποστολικό κήρυγμα τους «τις αυχμώσες ψυχές» της Αφρικής.
Οι Πατέρες κατάρτισαν «την άμπελον ταύτην», την οποίαν «εφύτευσεν η δεξιά του Υψίστου» με τον ποιμαντικό τους αγώνα και την Θεολογία τους, που ιδιαίτερα καλλιεργήθηκε στην Αλεξάνδρεια και την Καρθαγένη.

Η μακαρία αφρικανική γη «πιάνθηκε με τα αίματα» των χιλιάδων Μαρτύρων.
Οι ροές των δακρύων των αμετρήτων Οσίων ασκητών «εγεώργησε την έρημο» της Αφρικανικής ερήμου.
Αυτά τα κοσμήματα της Εκκλησία μας μας έγιναν οι μεγάλοι ιεραπόστολοι της Αφρικής.

Ναι! Οι άγιοι είναι οι μεγαλύτεροι Ιεραπόστολοι. Εκείνοι μαγνητίζουν τις ψυχές στην Ορθοδοξία. Εκείνοι είναι τα στόματα του Λόγου, που τράνωσαν την πίστη του Χριστού στην Αφρικανική Ήπειρο.

Τους εσχάτους καιρούς, που ώρισε ο Κύριος, έστειλε Ιεραποστόλους στις αφρικανικές χώρες, που συνεχίζουν το κήρυγμα των Αγίων.
***

Ικεσία στους Αγίους της Αφρικής, να φωτίζουν τους συγχρόνους Ιεραποστόλους, για να φωτίζουν με τη σειρά τους τη μαύρη Ήπειρο.
Ικεσία στους Αγίους της Αφρικής, να ενισχύουν τους συγχρόνους ιεραποστόλους, για να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της Αφρικανικής ζούγκλας.
Ικεσία στους Αγίους της Αφρικής, να ευλογούν το έργο των συγχρόνων Ιεραποστόλων, για να αυξάνει και να πληθαίνει η Ορθοδοξία σ’ αυτήν.
Ικεσία στους Αγίους της Αφρικής, να αγιάζουν τους σύγχρονους Ιεραποστόλους του αφρικανικού αγρού, για να προστίθενται νέοι άγιοι στους ήδη υπάρχοντες.
Η Αφρική, χάριτι Θεού, καρποφόρησε και έδωσε Αγίους και θα συνεχίζει να καρποφορεί και να δίνει αγίους στην Οικουμένη έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν».

Ἀρχιμ.Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων