06/11/2023 06/11/2023 Στην ιεραποστολική κοινότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Kagondo, προάστιο της Μπουκόμπας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος συλλειτουργούν των του εφημερίου π. Σπυρίδωνος Kaizilenge και του διακόνου π. Ντάτιου Ponsian. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μέσα στην αίθουσα ενός ιδιωτικού Σχολείου που παραχώρησε ο ορθόδοξος ιδιοκτήτης του....
06 Νοεμβρίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 14:26

Αφρική: Η ενορία του Αγίου Κοσμά ξεκινά από ένα σχολείο

Διαδώστε:
Αφρική: Η ενορία του Αγίου Κοσμά ξεκινά από ένα σχολείο

Στην ιεραποστολική κοινότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Kagondo, προάστιο της Μπουκόμπας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος συλλειτουργούν των του εφημερίου π. Σπυρίδωνος Kaizilenge και του διακόνου π. Ντάτιου Ponsian.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μέσα στην αίθουσα ενός ιδιωτικού Σχολείου που παραχώρησε ο ορθόδοξος ιδιοκτήτης του. Η Κατήχηση στην ιεραποστολική αυτή κοινότητα ξεκίνησε πριν ένα χρόνο. Υπάρχουν ήδη 8 βαπτισμένοι χριστιανοί και 13 Κατηχούμενοι. Γίνεται κάθε Σάββατο Θεία Λειτουργία και Κατήχηση. Η κοινότητα αυτή είναι σε πολυσύχναστη γει τονιά της πόλεως και με την ανάπτυξη της ιε ραποστολής ελπίζουμε να αναπτυχθεί σε μια Ορθόδοξη Ενορία με δικό της Ναό και εφημέριο.

Ήδη η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας διά του Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού έχει εκδήλωση το ενδιαφέρον να βοηθήσει την ανέγερση Ναού και γι’ αυτό αναζητείται κατάλληλο οικόπεδο για να αγορασθεί. “Ο Άγιος Κοσμάς είναι πρότυπο για την Ιεραποστολή μας στη Μπουκόμπα”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος.

“Η προσευχή μας είναι να έλθει και δω, γιατί τον χρειαζόμαστε! Ήδη το παρεκκλήσιο της Επισκοπής είναι αφιερωμένο σε κείνον, τον Ιεραπόστολο που έσωσε τον ελληνισμό. Φεύγοντας από την Ελλάδα τον παρακαλέσα με να είναι μαζί μας για “υπογραμμός, φύλα κας και οδηγός””, τονίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων