18/07/2022 18/07/2022 Η λασποκαλύβα στην Itala του Misenyi στην Τανζανία αφιερώθηκε στην Αγία Μαρίνα την ίδια την ημέρα της μνήμης της, όπου τελέσθηκε και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Είναι μια παλιά Ενορία, που αναδιοργανώθηκε από τον εφημέριο π. Χαράλαμπο, κατοχυρώθηκε το οικόπεδο και κτίσθηκε λασπόκτιστος Ναός, προς μεγάλη χαρά των πιστών. Σήμερα, μαζί με τις Δεσποτικές εικόνες...
18 Ιουλίου, 2022 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 22:16

Δυο νέες ενορίες στην Μπουκόμπα και βαπτίσεις Χριστιανών

Διαδώστε:
Δυο νέες ενορίες στην Μπουκόμπα και βαπτίσεις Χριστιανών

Η λασποκαλύβα στην Itala του Misenyi στην Τανζανία αφιερώθηκε στην Αγία Μαρίνα την ίδια την ημέρα της μνήμης της, όπου τελέσθηκε και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Είναι μια παλιά Ενορία, που αναδιοργανώθηκε από τον εφημέριο π. Χαράλαμπο, κατοχυρώθηκε το οικόπεδο και κτίσθηκε λασπόκτιστος Ναός, προς μεγάλη χαρά των πιστών.

Σήμερα, μαζί με τις Δεσποτικές εικόνες μεταφέρθηκε και η εικόνα της Αγίας Μαρίνας, στην οποία αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε συνάντηση όλων των πιστών που συζήτησαν για την καλλίτερη οργάνωση της Ενορίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο εφημέριος-ιεραπόστολος π. Χαράλαμπος οδήγησε τον Επίσκοπο στο γειτονικό Byambutembe, όπου τους περίμεναν οι χριστιανοί στο ίσκιο ενός μεγάλου δένδρου.

Εκεί τελέσθηκε μέσα σε μεγάλη συγκίνηση το μυστήριο της βαπτίσεως, όπου αναγεννήθηκαν 20 νέοι χριστιανοί, 12 παιδιά και 8 μεγάλοι.

Έτσι μαζί με τους παλαιούς χριστιανούς, όλοι έγιναν 50.

Αφού έγινε η μεταβαπτισματική κατήχηση, παροδόθηκαν οι Δεσποτικές εικόνες και αφιερώθηκε η Ενορία στην Αγία Φωτεινή, την Αγία της Αφρικής.

Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, βρέθηκε ένα οικόπεδο που στοιχίζει 1.600 ευρώ και αναζητείται δωρητής, για να αγορασθεί.

Στη συνέχεια, θα αναζητηθούν άλλα τόσα χρήματα, για να κτισθεί ο πρόχειρος ναός της Αγίας Φωτεινής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων