10/01/2021 10/01/2021 Σε μια κίνηση η οποία συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας προχώρησε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωάννης. Για πρώτη φορά τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων στον Ζαμπέζι ποταμό ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Ζιμπάμπουε και Ζάμπιας. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους πιστούς οι οποίοι παρακολούθησαν με θαυμασμό την τελετή....
10 Ιανουαρίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 9:50

Αγιασμός των υδάτων για πρώτη φορά στον ποταμό Ζαμπέζι

Διαδώστε:
Αγιασμός των υδάτων για πρώτη φορά στον ποταμό Ζαμπέζι

Σε μια κίνηση η οποία συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας προχώρησε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωάννης.

Για πρώτη φορά τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων στον Ζαμπέζι ποταμό ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Ζιμπάμπουε και Ζάμπιας. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους πιστούς οι οποίοι παρακολούθησαν με θαυμασμό την τελετή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη  

Τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου δέχθηκε για τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος “αι εορταί είναι καιρός του πανσθενούς και πανοικτίρμονος Θεού, κοινωνίας της χαράς της ζωής, ευκαιρία περισυλλογής και υπαρξιακού πλουτισμού, μετοχής εις την Θείας Λειτουργίαν, εν τη οποία προγευόμεθα της ευφροσύνης και της πληρότητος της Βασιλείας του Θεού, της καινής κτίσεως και ελευθερίας“.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος με ανάρτησή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο, γράφοντας: “Εδώ στη Μαύρη Αφρική μέσα στη πύρωση της μοναξιάς οι ευχές και η αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχου είναι δροσερό νερό… Άλλωστε, αυτό είναι η Μεγάλη Εκκλησία∙ η Πηγή που αρδεύει και ζωογονεί όλη την Εκκλησία με τα ακένωτα νάματα της αποστολικής ευσεβείας!!! Έτη πολλά Παναγιώτατε Δέσποτα! Εύχεσθε υπέρ του, εν Επισκόποις, ελαχίστου Ιωάννου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων