08/01/2024 09/01/2024 Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε στη Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπια, ο εορτασμός των Θεοφανείων, της κατάδυσης του Τιμίου Σταύρου και ο Αγιασμός των υδάτων. Τον Τίμιο Σταυρό ανέλκυσε ο Αντώνης Μιχαήλ Σπανός, ο οποίος δέχτηκε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 0:40

Αγιασμός των υδάτων στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Αγιασμός των υδάτων στη Ζάμπια

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε στη Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπια, ο εορτασμός των Θεοφανείων, της κατάδυσης του Τιμίου Σταύρου και ο Αγιασμός των υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέλκυσε ο Αντώνης Μιχαήλ Σπανός, ο οποίος δέχτηκε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στην Επισκοπική κατοικία ακολούθησε η ευλόγηση και η κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνικής Κοινότητας, των Προξενείων Ελλάδος και Κύπρου καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Ακολούθησε πρόγραμμα με δραστηριότητες για τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης υποδέχθηκε όλους με πολλή χαρά και αντάλλαξε εορταστικές ευχές.

Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους και ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων