21/07/2021 21/07/2021 Τριάντα πέντε μοτοσυκλέτες παραδόθηκαν σ’ όλους τους Ιερείς της Επισκοπής Μπουκόμπα στην Τανζανία με την λήξη της τριήμερης Ιερατικής Συνάξεως, κάνοντας έτσι πραγματικότητα έναν πόθο ετών. Οι τριάντα πέντε Ιερείς της Επισκοπής έπρεπε να εξυπηρετούν 190 Ενορίες. Ο κάθε Ιερέας έχει τρεις, τέσσερεις και περισσότερες Ενορίες. Χωρίς μεταφορικό μέσον αναγκάζονταν να περπατούν ώρες με τα πόδια...
21 Ιουλίου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 16:42

Αγόρασαν μοτοσυκλέτες για τους 35 ιερείς της Μπουκόμπα

Διαδώστε:
Αγόρασαν μοτοσυκλέτες για τους 35 ιερείς της Μπουκόμπα

Τριάντα πέντε μοτοσυκλέτες παραδόθηκαν σ’ όλους τους Ιερείς της Επισκοπής Μπουκόμπα στην Τανζανία με την λήξη της τριήμερης Ιερατικής Συνάξεως, κάνοντας έτσι πραγματικότητα έναν πόθο ετών.

Οι τριάντα πέντε Ιερείς της Επισκοπής έπρεπε να εξυπηρετούν 190 Ενορίες. Ο κάθε Ιερέας έχει τρεις, τέσσερεις και περισσότερες Ενορίες. Χωρίς μεταφορικό μέσον αναγκάζονταν να περπατούν ώρες με τα πόδια ή στην καλύτερη περίπτωση να δαπανούν πολλά χρήματα από τον μισθό τους, για την ενοικίαση κάποιου μέσου.

Η απουσία των Ιερέων από τις Ενορίες είχε σαν συνέπεια τη διάλυση αυτών και τον διασκορπισμό των Χριστιανών σε διάφορες αιρετικές ομάδες. Η απόκτηση των μοτοσυκλετών ήταν στους πρώτους στόχους για την βοήθεια των ταλαιπωρημένων Ιερέων της Μπουκόμπα. Οι μοτοσυκλέτες αγοράστηκαν με την γενναία χορηγία Ελλήνων φίλων της Ιεραποστολής.

Στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων της Μπουκόμπα τελέσθηκε Αγιασμός και οι μοτοσυκλέτες παραδόθηκαν στους Ιερείς, οι οποίοι χάρηκαν πάρα πολύ.

“Ευχόμεθα Άγγελος Κυρίου να συνοδεύει τους Ιερείς πάντοτε στις ιεραποστολικές τους εξορμήσεις και να γίνουν “αγγελιοφόροι” του μηνύματος του Ευαγγελίου, προς δόξαν Θεού και σωτηρίας των ψυχών που διψούν και περιμένουν”, καταλήγει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων