18/04/2020 18/04/2020 «Άρωμα Αφρικής» είχε η σημερινή Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο να ψέλνει το «Ανάστα ο Θεός», υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων που κτυπούσαν ιεροσπουδαστές της Αφρικής, μέσα στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, όπως ακριβώς συνηθίζεται στην ιεραποστολή. Μέσα από τον άδειο ελληνικό ναό, ο οποίος όμως γέμιζε από τους...
18 Απριλίου, 2020 - 22:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 23:18

Αίγυπτος: Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια συνοδεία τυμπάνων!

Διαδώστε:
Αίγυπτος: Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια συνοδεία τυμπάνων!

«Άρωμα Αφρικής» είχε η σημερινή Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο να ψέλνει το «Ανάστα ο Θεός», υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων που κτυπούσαν ιεροσπουδαστές της Αφρικής, μέσα στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, όπως ακριβώς συνηθίζεται στην ιεραποστολή.

Μέσα από τον άδειο ελληνικό ναό, ο οποίος όμως γέμιζε από τους ήχους της Αφρικής, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έδειξε το πόσο σημαντικές είναι οι παραδόσεις των κατά τόπους Μητροπόλεων του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που αναδεικνύουν το μήνυμα της Αναστάσεως με το κτύπημα των τυμπάνων.

Στο πλευρό του Προκαθημένου ήταν ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Γέρων Σκευοφύλακας π. Παύλος Ιωσηφίδης, με τη χορωδία των αφρικανών σπουδαστών να αποδίδουν τους ύμνους του Μ. Σαββάτου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος θα τελέσει απόψε την ακολουθία της Αναστάσεως στον άδειο από πιστούς ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, περιστοιχισμένος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικόδημο Τότκα.

 

 

Πηγή: ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων