03/01/2024 03/01/2024 Ένα ακόμη μέλος προστέθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία που παροικεί στην Αξώμη. Πρόκειται για τον Αιθίοπα ευλαβέστατο νέο, φοιτητή της Νομικής επιστήμης, ο οποίος μετά από πολυετή εσωτερική αναζήτηση και πολύμηνη κατήχηση στην Ορθόδοξη Πίστη, τα Δόγματα και τις Παραδόσεις της Ανατολικής Εκκλησίας, ασπάσθηκε οικειοθελώς την Ορθοδοξία. Το Μυστήριο...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 14:12

Αιθίοπας ασπάσθηκε οικειοθελώς την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Αιθίοπας ασπάσθηκε οικειοθελώς την Ορθοδοξία

Ένα ακόμη μέλος προστέθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία που παροικεί στην Αξώμη.

Πρόκειται για τον Αιθίοπα ευλαβέστατο νέο, φοιτητή της Νομικής επιστήμης, ο οποίος μετά από πολυετή εσωτερική αναζήτηση και πολύμηνη κατήχηση στην Ορθόδοξη Πίστη, τα Δόγματα και τις Παραδόσεις της Ανατολικής Εκκλησίας, ασπάσθηκε οικειοθελώς την Ορθοδοξία.

Το Μυστήριο του Αγίου Χρίσματος τέλεσε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, την Κυριακή 31η Δεκεμβρίου 2023.

Ο νεοφώτιστος έλαβε, μετά από προσωπική του επιθυμία, το όνομα “Ιγνάτιος”, προς τιμήν του Αγίου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, επισκόπου Αντιοχείας.

“Του ευχόμαστε ολόθερμα το ΑΞΙΟΣ και τα Χαρίσματα και οι Δωρεές του Παναγίου Πνεύματος τα οποία έλαβε δια του Μυστηρίου του Αγίου Χρίσματος να είναι πάντοτε ενεργά στην χριστιανική του ζωή!”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Αξώμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων