19/05/2021 19/05/2021 Με τη σεπτή ευλογία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, την Κυριακή 16η Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή των...
19 Μαΐου, 2021 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 14:41

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ιστορικά εγκαίνια στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Ιστορικά εγκαίνια στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

Με τη σεπτή ευλογία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, την Κυριακή 16η Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, τέλεσε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα Ιερού Κοιμητηριακού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή των μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα. Ακολούθως τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευλάβεια. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.

Παρευρέθησαν, η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Άννα Φάρρου, η Διευθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος κ. Όλγα Τζωρτζάτου, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπρόσωποι του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανασίου Ρούσσου και αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί Έλληνες, Αιθίοπες, Σύριοι κ.ά.

Ακολούθησε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης. Το ψαλτήριο κόσμησε ο Ιεροψάλτης-Αναγνώστης κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη του μακαριστού προκατόχου του, Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κυρού Νικολάου (Θεοδούλου) καθώς και της μακαριστής Παρασκευής (Γανωτάκη) Βελισσαρίου, από τη Λίνδο της Ρόδου, η οποία προσέφερε το 1964 τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εις μνήμην του συζύγου της κυρού Βελισσάριου από την Κύμη Ευβοίας. Το οικόπεδο του κοιμητηρίου ήταν δωρεά του Αυτοκράτορα Μενελίκ Β προς τους Έλληνες της Αδδίς Αμπάμπα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για την ανακαίνιση του Ναού καθώς και του κοιμητηρίου γενικότερα, αλλά και όλους τους δωρητές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των Εγκαινίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων