01/02/2023 07/02/2023 Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών που όλα τα Ελληνικά σχολεία γιόρτασαν την ημέρα με εκκλησιασμό, τελέσθηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Π. Πάνο Γαζή, Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης   της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Συμπροσευχόμενος ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελπιδοφόρος...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2023 - 2:42

Αλεξάνδρεια: Εορτή των Τριών Ιεραρχών και μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Διαδώστε:
Αλεξάνδρεια: Εορτή των Τριών Ιεραρχών και μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών που όλα τα Ελληνικά σχολεία γιόρτασαν την ημέρα με εκκλησιασμό, τελέσθηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Π. Πάνο Γαζή, Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης   της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Συμπροσευχόμενος ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελπιδοφόρος μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής ενώ έψαλε ο Αρχιμανδρίτης και Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου κ. Ισαάκ.

Στη συνέχεια ακολούθησε Μνημόσυνο, ως μία βαθύτερη και εσώτερη ανάγκη του Πρωτοπρεσβύτερου Π. Πάνου Γαζή, για δυο αγαπημένους του Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και του μακαριστού Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Δεδούση, με τους οποίους είχε συνδεθεί με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση.

Νωρίτερα μια όμορφη σκηνή είχε εκτυλιχθεί καθώς ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Π. Πάνος Γαζής, που τυγχάνει και δάσκαλος του Πρατσίκειου Τοσιτσαίου Δημοτικού της Ελληνικής Κοινότητας, απευθύνθηκε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συμπεριλαμβάνοντας στην ομιλία του την ουσιώδη σημασία της γιορτής και κυρίως την προσφορά του Μακαριωτάτου τόσο με την παρουσία του στο Παρεκκλήσιο της Αγιάς Αικατερίνης, όσο και με την γενικότερη δράση του στην Αφρική και αλλού.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επιβράβευσε στο λόγο του τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Π. Πάνο Γαζή, για την μη λήθη του, όσον αφορά στην τιμή που αποδίδει στους δύο αγαπημένους του Ιεράρχες κάθε χρόνο και ανέφερε στους μαθητές ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αγαπούσε τα παιδιά.

Στη Θεία Λειτουργία των Τριών Ιεραρχών και στο Μνημόσυνο παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης με τη σύζυγό του Ιωάννα, ο Διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Μπούλος, ενώ από τα Ελληνικά Σχολεία, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Σωτηρία Μπέτα και οι διευθυντές κα. Πασχαλίνα Αγαπιάδου, κ. Κωνσταντίνος Ρήγας κα. Λένα Βοστάνη μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και την Γραμματέα του Αβερώφειου κα. Μαίρη Μαυρίκου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων