11/01/2022 11/01/2022 Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου. Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική με τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ να κάνει την σχετική εισήγηση. Οι εργασίες...
11 Ιανουαρίου, 2022 - 8:31

Αλεξάνδρεια: Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας εργασιών της Ι. Συνόδου

Διαδώστε:
Αλεξάνδρεια: Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας εργασιών της Ι. Συνόδου

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθεί η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική με τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ να κάνει την σχετική εισήγηση.

Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο να κάνει τον απολογισμό για το έργο του ιεραποστολικού Πατριαρχείου για το έτος 2021. Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο θέμα της εισπήδησης άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αφρικανική ήπειρο. Το ζήτημα ανέπτυξε με εισήγησή του ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος ενώ ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος από τους Αρχιερείς. Το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας να ιδρύσει Εξαρχία στην Αφρική.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων