23/04/2021 23/04/2021 Την ευλογία της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έλαβαν οι μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό παρών στην Θεία Λειτουργία που ετέλεσε για τη μαθητιώσα αιγυπτιώτικη νεολαία ενόψει των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος....
23 Απριλίου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 20:47

Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος τέλεσε Θεία Λειτουργία για μαθητές

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος τέλεσε Θεία Λειτουργία για μαθητές

Την ευλογία της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έλαβαν οι μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό παρών στην Θεία Λειτουργία που ετέλεσε για τη μαθητιώσα αιγυπτιώτικη νεολαία ενόψει των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος.

Η όλη συγκινητική ακολουθία τελέστηκε στην Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, όπου εκκλησιάστηκαν οι μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου και Λυκείου Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Τοσίτσαιου Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τόνισε στους μαθητές και τις μαθήτριες την αξία της προσευχής στην καθημερινότητά μας και ότι αυτό αποτελεί παιδεία και καλλιέργεια της ψυχής μας.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος μοίρασε εικόνες στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνοντας την ευλογία του για τις επερχόμενες Άγιες Ημέρες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή – Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων