21/06/2021 21/06/2021 Το Πανάγιο Πνεύμα να χαρίσει ομόνοια σε όλη την  ανθρωπότητα ευχήθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουι, όπου και ιερούργησε χθες Κυριακή της Πεντηκοστής, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.  “Σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια της Εκκλησίας μας. Θα ήθελα σε όλους να στείλω πολλές ευχές. Το Πανάγιο...
21 Ιουνίου, 2021 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 12:11

Πατριάρχης Θεόδωρος: Το Πανάγιο Πνεύμα να χαρίσει ομόνοια

Διαδώστε:
Πατριάρχης Θεόδωρος: Το Πανάγιο Πνεύμα να χαρίσει ομόνοια

Το Πανάγιο Πνεύμα να χαρίσει ομόνοια σε όλη την  ανθρωπότητα ευχήθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουι, όπου και ιερούργησε χθες Κυριακή της Πεντηκοστής, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

“Σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια της Εκκλησίας μας. Θα ήθελα σε όλους να στείλω πολλές ευχές. Το Πανάγιο Πνεύμα που πήραμε κατά το Άγιο Βάπτισμα. Το Άγιο Πνεύμα που μνας χαρίζει τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας. Το Άγιο Πνεύμα που μετατρέπει το ψωμί σε σώμα και το κρασί σε αίμα Χριστού. Το Πανάγιο Πνεύμα που μετατρέπεται δικαιοσύνη, αγάπη και ειρήνη να έρθει κοντά μας. Να χαρίσει ομόνοια σε όλη την ανθρωπότητα”, σημείωσε.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές και προς τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται από τις ασθένειες και ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. “Να χαρίσει την υγεία στους αρρώστους ανθρώπους, σε αυτούς που ταλαιπωρούνται από την πανδημία. Λίγο ψωμί στους πεινασμένους. λίγο νερό στους διψασμένους. Λίγο ήλιο σε αυτούς που δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι”.

“Το Πανάγιο Πνεύμα ήρθε και στην Αφρική κοντά μας. Να χαρίσει σε όλους τους Αφρικανούς αδελφού μας την ελπίδα και το Πανάγιο Πνεύμα. Είναι αυτό το χέρι που τους ευλογεί και τους μεταδίδει την ιερωσύνη. Στις Πρεσβείες μας, Ελλάδας και Κύπρου, κάθε καλό, υγεία και χαρά. Στις κοινότητές μας, Ελληνικές και Αραβόφωνες, η ευχή μου να είναι πάντα κοντά σας”, συμπλήρωσε.

Τέλος, καλωσόρισε στην Εκκλησία και ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο του Πατριαρχείου τον κ. Ντάρεκ. “Θέλω να καλωσορίσω εδώ στην Εκκλησία μας τον κ. Ντάρεκ. Είναι ένας άνθρωπος του μεγάλου και Παντοδυνάμου Θεού που αγαπάει και σέβεται τον Θεό. Ο Θεός του χάρισε τα καλά Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, αλλά αγαπάει και βοηθάει πολλούς ανθρώπους. Ευχαριστούμε που με πολύ αγάπη προσπαθεί με όλες του της δυνάμεις να βοηθήσει το Πατριαρχείο μας. Να του το ανταποδώσει ο Θεός και στην οικογένεια του και στα παιδιά του. Ανοίγεις τα χέρια σου, ανοίγουν οι ουρανοί. Ανοίγεις το χέρι σου να δώσεις, παίρνεις όλα τα καλά από τον Ελεήμονα και Παντοδύναμο Θεό. Χρόνια σας πολλά”.

Ο Μακαριώτατος θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. 

Φωτογραφία – Βίντεο: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων