21/03/2024 21/03/2024 Στην ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής επικεντρώθηκε η συζήτηση της Αναπληρώτριας Επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κάϊρο με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο. ...
21 Μαρτίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 12:52

Αμείωτη στήριξη των ΗΠΑ στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Διαδώστε:
Αμείωτη στήριξη των ΗΠΑ στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Στην ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής επικεντρώθηκε η συζήτηση της Αναπληρώτριας Επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κάϊρο με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο. 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα πραγματοποίησε την 21η Μαρτίου 2024 η κα. Ευγενία Σιδερά, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Υποδεχόμενος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ την κα. Σιδερά στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη της διακεκριμένης Ελληνίδος στην καταγωγή διπλωμάτου των ΗΠΑ. Ακόμη, εξέδήλωσε την ικανοποίησή του για την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τις ηγεσίες των προαναφερθέντων κρατών για την διαρκή συναντίληψη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και πνευματικό έργο Αυτής στην Αφρικανική ήπειρο. Ωσαύτως, παρουσίασε και τα προβλήματα, ως και τα αναφυόμενα σε αυτό προσκόμματα.

Κατακλείων, αναφέρθηκε με λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και στην κατ’ αυτόν τοπική Εκκλησία και τον Ελληνισμό της Αμερικής για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη προς την ιεραποστολή. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την προ έτους εποικοδομητική συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Τζον Μπάιντεν.

Αντιφωνώντας η κα. Σιδερά ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή και εξεδήλωσε την αμείωτη στήριξη της προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, καθώς και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και η κα. Alyssa Aalmo Becker, στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Κάϊρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων