03/09/2021 03/09/2021 Σε ιδιαίτερα μυσταγωγικό κλίμα τελέσθηκε σήμερα το πρωί, 3 Σεπτεμβρίου 2021, η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στον ισόγειο χώρο του παλαιού κτηρίου της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου στο Χαμζάουι, όπου χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Άγιος Νεκτάριος. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο και έψαλαν οι Αρχιμανδρίτες Παύλος,...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 16:25

Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου εκεί όπου χειροτονήθηκε Επίσκοπος

Διαδώστε:
Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου εκεί όπου χειροτονήθηκε Επίσκοπος

Σε ιδιαίτερα μυσταγωγικό κλίμα τελέσθηκε σήμερα το πρωί, 3 Σεπτεμβρίου 2021, η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στον ισόγειο χώρο του παλαιού κτηρίου της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου στο Χαμζάουι, όπου χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Άγιος Νεκτάριος.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο και έψαλαν οι Αρχιμανδρίτες Παύλος, και Παΐσιος.

Η ατμόσφαιρα της Λειτουργείας ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη γιατί στον ιερό αυτό χώρο, έζησε και διακόνησε ο Άγιος Νεκτάριος κατά τα χρόνια της παραμονής του στην Αίγυπτο.

Ιστορική μέρα η σημερινή για την Εκκλησία. Μέρα ανάμνησης της πρώτης ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1953.

Ημέρα αναστοχασμού, επίσης, με ιδιαίτερα μηνύματα από τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, ενός Αγίου που στην γήινη παρουσία του αγαπήθηκε και μαρτύρησε όσο λίγοι, έχοντας πάντα πυξίδα του βίου του τον Άνθρωπο ως υπέρτατη αξία. Ως εικόνα και ομοίωση του Θεού.

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το νέο εκκλησιαστικό έτος και για τον νέο μήνα.

Πηγή: ekkairo.org, Βασίλης Α. Πουλαρίκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων