12/03/2021 12/03/2021 Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιερείς στο Κονγκό, βρίσκουν πάντα τον τρόπο να προσεγγίσουν τους πιστούς ακόμα και στα πιο απόμακρα χωριά. Μια ιεραποστολική ομάδα από την Κανάνγκα ξεκίνησε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στο χωριό Nkonko της Επαρχίας Κανάνγκα, το οποίο βρέθηκε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη του εμφυλίου. Όπως αναφέρει...
12 Μαρτίου, 2021 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 8:24

Ανθίζει η πίστη στην εμπόλεμη ζώνη του Νκόνκο

Διαδώστε:
Ανθίζει η πίστη στην εμπόλεμη ζώνη του Νκόνκο

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιερείς στο Κονγκό, βρίσκουν πάντα τον τρόπο να προσεγγίσουν τους πιστούς ακόμα και στα πιο απόμακρα χωριά. Μια ιεραποστολική ομάδα από την Κανάνγκα ξεκίνησε να τελέσει την Θεία Λειτουργία στο χωριό Nkonko της Επαρχίας Κανάνγκα, το οποίο βρέθηκε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη του εμφυλίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Μητρόπολη Κανάγκας: “ο δρόμος κακοτράχαλος, ο καιρός βροχερός, αλλά ο πόθος ζωηρός να συναντήσουν τους απλούς αλλά πιστούς χωρικούς. Από την προηγούμενη ημέρα είχε αποσταλεί ιερεύς να εξομολογήσει τους πιστούς, να τελέσει τον αναστάσιμο εσπερινό του Σαββάτου και να προετοιμάσει τα της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας”.
Το χωριό Nkonko, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον εμφύλιο πόλεμο, καθώς βρέθηκε πάνω στην εμπόλεμη ζώνη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν ιερείς για να τελέσουν την Θεία Λειτουργία. Έτσι, μόλις πριν από ένα περίπου μήνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος απέστειλε ιερέα, τον π. Νικόλαο, προκειμένου να ανασυστήσει λειτουργικά την ενορία, να επαναφέρει το ποίμνιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να βαπτίσει κατηχουμένους, να τους λειτουργήσει και να τους κοινωνήσει. Τους υποσχέθηκε δε ότι σύντομα θα επισκεπτόταν την ενορία και ο ίδιος ο Μητροπολίτης για να ευλογήσει τους πιστούς και να οργανώσει εκ νέου την ενορία.


Πράγματι, την Κυριακή των Απόκρεω, ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς έφθασε στο χωριό και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πρόχειρο Ναό που στεγάζεται σε μία καλύβα.
“Ο καιρός ήταν βροχερός. Είχαν μεν τοποθετηθεί κάποιες παλαιές τέντες πάνω από τα χόρτα, αλλά κι αυτές ήταν γεμάτες τρύπες με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μετακινούν συνεχώς την αυτοσχέδια Αγία Τράπεζα καθώς και την Αγία Πρόθεση ώστε να προστατεύσουν τα Τίμια Δώρα από την βροχή. Ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό! Στιγμές μοναδικές, όμορφες, συγκινητικές. Οι πιστοί, που οι περισσότεροι στεκόντουσαν μέσα στην βροχή, όχι μόνο δεν σκορπίστηκαν αλλά συνέψαλλαν με την χορωδία τους ύμνους” αναφέρεται στην δημοσίευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων