29/02/2024 01/03/2024 Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για 38.000 κουτιά με βρεφικό γάλα (Rontamil) που φορτώθηκε σε κοντέινερ στην Αθήνα για να ταξιδέψει στη Μαδαγασκάρη. Το φορτίο μισθώθηκε από την Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η...
29 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 0:47

Ανθρωπιστική βοήθεια με 38.000 κουτιά γάλα για την ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια με 38.000 κουτιά γάλα για την ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για 38.000 κουτιά με βρεφικό γάλα (Rontamil) που φορτώθηκε σε κοντέινερ στην Αθήνα για να ταξιδέψει στη Μαδαγασκάρη. Το φορτίο μισθώθηκε από την Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εθελοντικής αποστολής των παιδιάτρων, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στην περιοχή, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα προς την περιοχή.

Αποκορύφωμα της δράσης της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος θα είναι η εθελοντική αποστολή των παιδιάτρων το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Αυγούστου, όταν ομάδα με παιδιάτρους, παθολόγο και νοσηλεύτρια θα επισκεφτεί την περιοχή. Οι εθελοντές θα παράσχουν ιατρική φροντίδα, κλινική εξέταση και φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της περιοχής Τουλεάρ και των γύρω χωριών, ενώ παράλληλα θα γίνεται και η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώνεται.

«Στόχος μας είναι να απαλύνουμε τα παιδιά της περιοχής που δοκιμάζονται καθημερινά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως λόγω της ανεπάρκειας του υγειονομικού συστήματος της χώρας, της περιορισμένης πρόσβασης σε ένα ιατρικό κέντρο και της μεγάλης οικονομικής ανέχειας, πολλά ενήλικα άτομα αλλά και παιδιά πάσχουν και πεθαίνουν από νοσήματα, τα οποία μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν. Εμείς ως Ένωση θα επιχειρήσουμε να στήσουμε ένα μικρό ανάχωμα βοήθειας σε αυτά τα παιδιά» σημειώνει η Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος και επικεφαλής της αποστολής Όλγα Τζέτζη.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι εξαιρετικά συγκινητική η διάθεση των μελών Ένωσης για την υποστήριξη της δράσης, ενώ μεγάλο κρίνεται και το ενδιαφέρον άλλων παιδιάτρων από την Αθήνα, τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές για τη συμμετοχή στην αποστολή, το καλοκαίρι.

«Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η ενέργεια. Θα μας βοηθήσει για να υποστηρίξουμε τα παιδιά της περιοχής και είναι αρωγός στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για το καλό μιας περιοχής που δοκιμάζεται συνεχώς. Εμείς, με τις περιορισμένες μας δυνατότητες, προσπαθούμε αδιάκοπα να υποστηρίξουμε τους κατοίκους της Τολιάρας. Τώρα, όμως, βρίσκουμε και νέους συμμάχους στον αγώνα μας. Η προσπάθεια των Παιδιάτρων μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας» αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος παρέστη στη φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως η εθελοντική αποστολή του Αυγούστου πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων