12/04/2020 12/04/2020 Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Αιθιοπικού Κοινοβουλίου και με χθεσινή έκτακτη διακήρυξη της Γενικής Εισαγγελέως κας Adenech Abiebie, τίθεται σε άμεση εφαρμογή το Άρθρο 94 παρ. 4 του Συνάγματος περί “Καταστάσεως Εκτάτου Ανάγκης” στη χώρα, σχετικά με την πρόληψη, τον έλεγχο και την μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας του COVID-19. Μεταξύ των μέτρων...
12 Απριλίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 10:22

Απαγόρευση των θρησκευτικών συναθροίσεων στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Απαγόρευση των θρησκευτικών συναθροίσεων στην Αιθιοπία

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Αιθιοπικού Κοινοβουλίου και με χθεσινή έκτακτη διακήρυξη της Γενικής Εισαγγελέως κας Adenech Abiebie, τίθεται σε άμεση εφαρμογή το Άρθρο 94 παρ. 4 του Συνάγματος περί “Καταστάσεως Εκτάτου Ανάγκης” στη χώρα, σχετικά με την πρόληψη, τον έλεγχο και την μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας του COVID-19.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Γενική Εισαγγελέα, είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε θρησκευτικής, πολιτικής ή άλλης συνάντησης ή συγκέντρωσης άνω των 4άρων ατόμων σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο.

Για το λόγο αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπέμπα ανακοινώνει τα εξής:

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου “κεκλεισμένων των θυρών” και με την ΑΥΣΤΗΡΗ παρουσία μόνο του Μητροπολίτου, του Εφημερίου, του Ιεροψάλτου και του Νεωκόρου.

Απαγορεύεται η προσέλευση και παρουσία στον Ιερό Ναό οποιουδήποτε άλλου προσώπου, κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.

“Παρακαλούμε θερμά για την τήρηση από όλους μας της απόφασης του Αιθιοπικού Κράτους, για να αποφύγουμε δυσάρεστες νομικές συνέπειες. Για οποιαδήποτε εξυπηρέτησή σας εκτός των Ιερών Ακολουθιών, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τον Εφημέριο π. Χρυσόστομο (τηλ. 0911660381)” καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων