24/10/2020 24/10/2020 Με αισθήματα χαράς και έκδηλης πνευματικής αγαλλιάσεως, ο κλήρος και ο λαός της Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκε χθες, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στον περικαλλή νεοανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιμπραημίας, για να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο χαρμόσυνο γεγονός της Χειροτονίας του νέου Διακόνου της Αραβοφώνου Κοινότητος κ. Fadi Dib. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 21:09

Από την Αραβόφωνη Κοινότητα ο νέος Διάκονος στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Από την Αραβόφωνη Κοινότητα ο νέος Διάκονος στην Αλεξάνδρεια

Με αισθήματα χαράς και έκδηλης πνευματικής αγαλλιάσεως, ο κλήρος και ο λαός της Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκε χθες, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στον περικαλλή νεοανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιμπραημίας, για να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο χαρμόσυνο γεγονός της Χειροτονίας του νέου Διακόνου της Αραβοφώνου Κοινότητος κ. Fadi Dib.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος ο οποίος, σεπτή εντολή και ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε το Μυστήριο της Χειροτονίας, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Αλεξάνδρειας.

Ο νέος Διάκονος π. Fadi, κατάγεται από την Αλεξάνδρεια. Είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα, η οποία είναι απόφοιτος εκκλησιαστικής Σχολής και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Γαλουχήθηκε στην Ορθόδοξη νεολαία των Κατηχητικών Σχολείων και του Προσκοπισμού της Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος, είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Αλεξανδρείας, ενώ συνεχίζει διαδικτυακά, τις σπουδές του στην Θεολογική Ακαδημία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «ο Απόστολος Μάρκος» που εδρεύη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Marco Vasili, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών «o Άγιος Αντώνιος» κα. Adel, καθώς και πλήθος πιστών Αραβόφωνων και Ελλήνων από την περιοχή, για να συγχαρούν και να ευχηθούν στόν νέο κληρικό άξια και καρποφόρο διακονία στόν Αμπελώνα του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων