31/07/2023 31/07/2023 Την Κυριακή 30 Ιουλίου η Θεολογική Σχολή της Κινσάσα κατευόδωσε μετά από πενταετή φοίτηση τους τελειόφοιτους φοιτητές της και πλέον πτυχιούχους της. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροθέτησε αναγνώστες της Μητροπόλεως δύο από τους πτυχιούχους. Στην συνέχεια, στην...
31 Ιουλίου, 2023 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 8:11

Απονομή πτυχίων στη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα

Διαδώστε:
Απονομή πτυχίων στη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα

Την Κυριακή 30 Ιουλίου η Θεολογική Σχολή της Κινσάσα κατευόδωσε μετά από πενταετή φοίτηση τους τελειόφοιτους φοιτητές της και πλέον πτυχιούχους της.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροθέτησε αναγνώστες της Μητροπόλεως δύο από τους πτυχιούχους.

Στην συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θεατρική παράσταση αναφερόμενη στα φοιτητικά χρόνια των Αγίων Πατέρων Βασιλείου του Μεγάλου και Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος μίλησε κατάλληλα για την προσφορά της Θεολογικής Σχολής σε όλο το Κονγκό και μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β‘.

Αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Θεολογικής Σχολής Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους εκείνους που στηρίζουν με κάθε τρόπο την λειτουργία της σχολής εξαιρέτως δε την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γεράσιμο Ντούνη καθώς και την σύζυγο του ιατρό κ. Παρασκευή Τριανταφύλλου Ντούνη, ιεραποστολικούς συλλόγους και άλλους φίλους της Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων και η εκδήλωση έκλεισε με τους φοιτητές να ψάλλουν την φήμη του Πατριάρχου. Στον αύλειο χώρο προσφέρθηκαν πολλά κεράσματα και εικόνες ως ενθύμιο της απονομής των πτυχίων της φετινής χρονιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων