06/01/2020 07/01/2020 Αποστολή στην Αλεξάνδρεια:Μαρία Γιαχνάκη Φωτογραφίες-βίντεο: Μανώλης Δημελάς Την ώρα που η ειρήνη πλήττεται βαθιά και η Ορθοδοξία βιώνει νέες προκλήσεις ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στέλνει το δικό του μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης τιμώντας την μεγάλη εορτή της Βαπτίσεως του Θεανθρώπου. Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια  την ώρα...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 3:05

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: “Να γίνει η Μεσόγειος μία θάλασσα ειρήνης”- Τα Άγια Θεοφάνεια και το μήνυμα συμφιλίωσης του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: “Να γίνει η Μεσόγειος μία θάλασσα ειρήνης”- Τα Άγια Θεοφάνεια και το μήνυμα συμφιλίωσης του Πατρ. Αλεξανδρείας

Αποστολή στην Αλεξάνδρεια:Μαρία Γιαχνάκη
Φωτογραφίες-βίντεο: Μανώλης Δημελάς

Την ώρα που η ειρήνη πλήττεται βαθιά και η Ορθοδοξία βιώνει νέες προκλήσεις ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στέλνει το δικό του μήνυμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης τιμώντας την μεγάλη εορτή της Βαπτίσεως του Θεανθρώπου.

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια  την ώρα που η Λιβύη  βράζει, τα κράτη συνεδριάζουν για τις επόμενες κινήσεις τους και η παγκόσμια Ειρήνη κινδυνεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μεσόγειο Θάλασσα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας έχει μια ιδιαίτερη σημασία.

“Το ωραιότερο δώρο που έκανες Κύριε είναι αυτός ο πλανήτης που εμείς δεν σεβόμαστε. Διακηρύξτε παντού ότι η Ελλάδα μας ζει, το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη” είπε, μεταξύ άλλων, και εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια της σημερινής Πατριαρχικής Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Αποστολή Αλεξάνδρεια: Μαρία Γιαχνάκη

Φωτογραφία- Βίντεο: Μανώλης Δημελάς

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Ο ίδιος θα ήθελε να γίνει «η Μεσόγειος η θάλασσα της Ειρήνη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά  στο Πρακτορείο μας κατά την συνάντησή του με τους απεσταλμένους μας.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μίλησε για την ανάγκη επικράτησης της ειρήνης σε όλη τη Βόρεια Αφρική, από εκεί δηλαδή που «ξεκινά κύμα μεταναστών για να αντικρίσουν ένα καλύτερο κόσμο στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά, λίγο πριν την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων.

“Μια ευχή για τη γείτονα χώρα και φίλη χώρα. Να έρθει πάλι η ειρήνη και να δούμε τις δύο μας εκκλησίες στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη να ξαναλειτουργούν. Και όπως έλεγε ο Μακαριστός Παρθένιος, ο οποίος διατέλεσε 28 χρόνια μητροπολίτης στη Λιβύη να ξαναδούμε τον Άγιο Γεώργιο να ξανανοίξει η πόρτα και να λατρεύεται ο Θεός.”

Το πρωί  συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας ετέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας παρουσία των  εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, Ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους φιλοθέων Χριστιανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Τίμιος Σταυρός στα νερά της Μεσογείου και το μήνυμα ειρήνης για την Λιβύη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια (φωτογραφίες-βίντεο)

Αμέσως μετά την λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εδέχθη στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου τον διοικητή Αλεξανδρείας, τον δήμαρχο και εκπροσώπους σωματείων

Η Αίγυπτος είναι μια ασφαλής  χώρα είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον διοικητή και ελπίζουμε αυτό το μήνυμα ειρήνης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σήμερα που είναι η μέρα των Θεοφανείων και τη γιορτάζουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όταν η ειρήνη βάλλεται από παντού η Αλεξάνδρεια στέλνει μηνύματα συμφιλίωσης

Ακολούθησε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Ναυτικό Όμιλο και η κοπή της πίτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων