11/09/2019 11/09/2019 Του Δημήτρη Οικονόμου  Η πρώτη μου φορά στην Ουγκάντα! Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την πρώτη κιόλας ώρα που βγήκαμε από αεροδρόμιο μέχρι και την στιγμή της επιστροφής αισθανόμουν πως ξαφνικά βρέθηκα μέσα σε ντοκιμαντέρ. Συγκλονιστικές εικόνες. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα ήταν μετωπική. Το κλίμα υπέροχο. Όλοι οι άνθρωποι εκεί, από τον πιο...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 9:26

Αποστολή στην Ουγκάντα-Εμπειρία ζωής

Διαδώστε:
Αποστολή στην Ουγκάντα-Εμπειρία ζωής

Του Δημήτρη Οικονόμου 

Η πρώτη μου φορά στην Ουγκάντα! Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Από την πρώτη κιόλας ώρα που βγήκαμε από αεροδρόμιο μέχρι και την στιγμή της επιστροφής αισθανόμουν πως ξαφνικά βρέθηκα μέσα σε ντοκιμαντέρ. Συγκλονιστικές εικόνες. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα ήταν μετωπική. Το κλίμα υπέροχο. Όλοι οι άνθρωποι εκεί, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο έτρεχαν να μας εξυπηρετήσουν και να μας προσφέρουν οτιδήποτε χρειαζόμασταν, όχι όμως από υποχρέωση αλλά από ευγνωμοσύνη και χαρά που βρισκόμασταν εκεί. Συνεχώς χαρούμενοι και χαμογελαστοί και πάντα έτοιμοι με την παραμικρή αφορμή να σπείρουν τον χορό, ακόμη και αν το έκαναν ξυπόλυτοι μη έχοντας ένα ζευγάρι παπούτσια.
Η επαφή με τα παιδάκια ήταν μοναδική, δεν μπορώ να σκεφτώ λέξεις να την περιγράφουν.

Κάθε φορά που τα κοίταζες στα μάτια βυθιζόσουν μέσα στην ταπεινότητα και την αθωότητα τους. Μια καραμέλα ή ένα μολύβι ήταν αρκετά για να γίνουν τρισευτυχισμένα. Σε κάθε παιχνίδι γινόσουν ένα με εκείνα. Πήγαζαν ευτυχία. Το ίδιο και εμείς! Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που τα παιδάκια ερχόντουσαν και σου έπιαναν το χέρι και αναζητούσαν να βιώσουν μια αγκαλιά ή ένα χάδι, καθώς αυτά είναι που τους έλειπαν.. Ένα χάδι.. Νομίζω δεν υπάρχουν ούτε λόγια ούτε εικόνες που να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία που ζήσαμε εκεί.

Αν μου ζητούσαν να ξεχωρίσω μια στιγμή και να μιλήσω για κάτι που μου έκανε εντύπωση δεν θα μπορούσα να το κάνω. Αυτή την στιγμή στο μυαλό μου η μία εικόνα έρχεται βρίσκει την άλλη, τα συναισθήματα το ένα μετά το άλλο. Όλα ξεχωριστά, αδύνατο να επιλέξω! Δεν ξέρω κατά πόσο κατάφερα να αποτυπώσω σε αυτές τις λέξεις όλα εκείνα που έζησα! Η Ουγκάντα είναι μια εντυπωσιακή, έντονη και ιδιαίτερη εμπειρία που ο καθένας μας την βιώνει ίσως διαφορετικά ανάλογα με τις δικές του εμπειρίες και τα δικά του βιώματα και επωφελείται ξεχωριστά. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει στο έπακρον το ταξίδι αυτό και όσο περνάει ο καιρός τα διδάγματα αυξάνονται.
Ηταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία ζωής που σίγουρα θα την θυμάμαι για πάντα!
Ανυπομονώ να την ξαναζήσω. Εύχομαι να τα καταφέρω!

Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι φοιτητής Νοσηλευτικής στην Πάτρα και πρόσφερε εθελοντικά τη βοήθειά του φέτος στην τρίτη ομάδα της 8ης αποστολής της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπήγής  στην Ουγκάντα τον Αύγουστο 2019.

 

πηγή: https://einaiapokardias.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων