02/01/2020 02/01/2020 Αρχή του νέου έτους και μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου Βασιλείου, χθες, 1η Ιανουαρίου 2020, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Με την προσέλευση και συμμετοχή αρκετών Ορθοδόξων χριστιανών, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη, με...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 8:40

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά στην Ανατολική Αφρική

Διαδώστε:
Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά στην Ανατολική Αφρική

Αρχή του νέου έτους και μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου Βασιλείου, χθες, 1η Ιανουαρίου 2020, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Με την προσέλευση και συμμετοχή αρκετών Ορθοδόξων χριστιανών, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη, με την παρουσία του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά, μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Παροικίας.

Ευθύς μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το αρχόμενο νέο έτος 2020 και έγινε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ του Πνευματικού Ηγέτου και Πατρός των εν τη Αφρική Ορθοδόξων, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ευχόμενος ο Κύριος και κατά το νέο έτος, να Τον ενισχύει και ενδυναμώνει στο πολυεύθυνο έργο αγάπης που επιτελεί.

Ακολούθως παρετέθη μικρά δεξίωση στο αρχονταρίκι του Ναού όπου και εψάλλησαν από τα παιδιά τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων