11/03/2022 11/03/2022 Την πατρική του αγάπη, ιδιαίτερα στα παιδιά, δείχνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στις Εκκλησιαστικές Κοινότητες της Κινσάσας καθώς πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προέτρεψε τα μέλη των κοινοτήτων να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό, με πιστούς, μαθητές...
11 Μαρτίου, 2022 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 8:20

Άσβεστη η φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό στην Αφρική – Τα παιδιά το μέλλον του Κονγκό και της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Άσβεστη η φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό στην Αφρική – Τα παιδιά το μέλλον του Κονγκό και της Ορθοδοξίας

Την πατρική του αγάπη, ιδιαίτερα στα παιδιά, δείχνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στις Εκκλησιαστικές Κοινότητες της Κινσάσας καθώς πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προέτρεψε τα μέλη των κοινοτήτων να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό, με πιστούς, μαθητές και μαθήτριες να του επιφυλάσσουν ενθουσιώδη υποδοχή και να του ανταποδίδουν την αγάπη τους με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Οι τέσσερεις σπουδαιότερες λέξεις

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, εορτή των Αγίων 40 μαρτύρων, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, μετέβη στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Αγίου Αποστόλου Μάρκου Κινσάσας, όπου σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και ιεροπρέπειας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο στην κεντρική θύρα του Ναού, ούτως ώστε όλοι οι πιστοί να συμμετάσχουν.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ένα υπέροχο πνευματικό ταξίδι προσευχής, εγκράτειας και νηστείας, που μας οδηγεί στο απάνεμο και γαλήνιο λιμάνι του Χριστού, στην Εκκλησία Του, που είναι η σωτηρία. Αναφέρθηκε και στους εορταζόμενους τεσσαράκοντα Μάρτυρες, οι οποίοι δεν δείλιασαν στην παγωμένη λίμνη, διότι η καρδιά τους θερμαίνονταν από την φλόγα της αγάπης του Χριστού και αποτελούν παράδειγμα θάρρους και ομολογίας προς μίμηση για όλους εμάς τους χριστιανούς που αντιμετωπίζουμε ποικίλες δυσκολίες στη ζωή μας. «Παιδιά μου αγαπημένα, προσπαθήστε να μην σβήσει ποτέ αυτή η φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό! Και αυτό θα το καταφέρετε στη ζωή σας όταν λέτε πάντα τις σπουδαιότερες λέξεις: συγχωρώ, αγαπώ, χαρίζω ειρήνη!», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Όλοι οι Ορθόδοξοι πιστοί συμμετείχαν με πολύ ευλάβεια στην Θεία Ευχαριστία και μετέλαβαν του Κυριακού Σώματος και Αίματος.

Το μέλλον του Κονγκό και της Ορθοδοξίας

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, επισκέφθηκε τα παρακείμενα σχολεία της Ενορίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν σύντομη εκδήλωση με απαγγελίες και άσματα.

Ο Μακαριώτατος ομίλησε προς τα παιδιά με πατρική αγάπη εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε ανάμεσά τους και απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο είπε ότι εμπιστεύεται αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα, το μέλλον του Κονγκό και της Ορθοδοξίας, στην πνευματική του πατρότητα.

Συζητώντας με νέους, νέες και μητέρες στην Κινσάσα

Το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος πραγματοποίησε επίσκεψη στην εκτός της πρωτεύουσας Εκκλησιαστική Κοινότητα Αγίων Αρχαγγέλων, όπου μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τελέσθηκε Δοξολογία στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Μακαριώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμ. π. Θεόδωρο.

Οι πιστοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Ενορίας, υποδέχθηκαν τον Πνευματικό τους Πατέρα, παρουσιάζοντας εορταστικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Το απόγευμα, ο Μακαριώτατος μετέβη στην Ενορία του Αγίου Μάρκου Κινσάσα, όπου πραγματοποιήθηκε Νεανική Σύναξη της Κοινότητας, κατά την οποία νέοι και νέες είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με τον Πατριάρχη για θέματα που τους απασχολούν, ενώ ευθύς αμέσως ο Πατριάρχης είχε συνάντηση με την «Πνευματική Κίνηση Κυριών» της Ενορίας, όπου τους ομίλησε για την σπουδαιότητα της μητρότητας και την σημαντική συνεισφορά τους στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού και της Ορθόδοξης πίστης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων