21/03/2021 21/03/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εόρτασε σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, την μεγάλη εορτή του Θριάμβου της Ορθόδοξης Πίστης, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Κοινοτικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική...
21 Μαρτίου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 16:04

“Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων” εν Αιθιοπία

Διαδώστε:
“Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων” εν Αιθιοπία

Η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εόρτασε σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, την μεγάλη εορτή του Θριάμβου της Ορθόδοξης Πίστης, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Κοινοτικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Πανοσιολ. Μεγ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και με την παρουσία ορθοδόξων πιστών από Αιθιοπία, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία και Συρία.

Παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητος.

Επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να κρατούν τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων