14/10/2020 14/10/2020 Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος απέστειλε τις ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο για τα 16 χρόνια διακονίας του στο Πατριαρχείο. Το κείμενο του τιτλοφορείται “16 χρόνια στο Σταυρό” ενώ χαρακτηριστικά τονίζει ο Θεοφιλέστατος “Δεκαέξι χρόνια πάνω σε ένα σταυρό που σιγά...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 15:20

“Δεκαέξι χρόνια στη διακονία των πολλών αν όχι όλων”

Διαδώστε:
“Δεκαέξι χρόνια στη διακονία των πολλών αν όχι όλων”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος απέστειλε τις ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο για τα 16 χρόνια διακονίας του στο Πατριαρχείο. Το κείμενο του τιτλοφορείται “16 χρόνια στο Σταυρό” ενώ χαρακτηριστικά τονίζει ο Θεοφιλέστατος “Δεκαέξι χρόνια πάνω σε ένα σταυρό που σιγά σιγά κάνει το άνοιγμα το χεριών μια γιγάντια αγκαλιά”. 

Την ανάρτησή του τη συνόδευσε με την κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

Διαβάστε την ανάρτησή του: 

16 χρόνια στο Σταυρό.
Πολλές φορές τα σαρκικά μας μάτια, αυτά τα θολά κριτήρια, ταυτίζουν μια υψηλή θέση με τις τιμές και τη δόξα. Αναγνωρίζουν μόνο τη φήμη δίχως να διακρίνουν το μακρύ δρόμο μέχρι αυτή. Φέτος ο Οδηγός της Μαύρης Ηπείρου κλείνει αισίως δεκαέξι χρόνια στο Πατριαρχικό θρόνο του καθ’ ημάς Πατριαρχείου. Δεκαέξι χρόνια μαρτυρίου προσωπικού και μαρτυρίας ορθόδοξης. Αγωνίας για τον κάθε αδελφό. Οργάνωσης της ιεραποστολής απ’ άκρη ως άκρη. Δημιουργίας Μητροπόλεων και Επισκοπών. Φιλανθρωπικού έργου. Δεκαέξι χρόνια στη διακονία των πολλών αν όχι όλων. Δεκαέξι χρόνια πάνω σε ένα σταυρό που σιγά σιγά κάνει το άνοιγμα το χεριών μια γιγάντια αγκαλιά. Ο Θεώδορος από την Κρήτη γίνεται ο Θεώδορος της Αφρικής και κάπως έτσι νιώθουμε κοντά του ότι δια προσευχής και με το πηγαίο χαμόγελο ακόμα και τα δύσκολα στο τέλος θα πάνε καλά.
Εις πολλά έτη, Δέσποτα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων