05/10/2022 05/10/2022 Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου ξεκίνησε και πάλι η νέα σχολική χρονιά στην Ιερατική Σχολή “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ”, στην Επισκοπή Μπουκόμπας της Τανζανίας. Την Κυριακή τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Επισκοπικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Μπουκόμπας, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστες...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 16:45

Ρεκόρ ιεροσπουδαστών στη Σχολή της Μπουκόμπα

Διαδώστε:
Ρεκόρ ιεροσπουδαστών στη Σχολή της Μπουκόμπα

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου ξεκίνησε και πάλι η νέα σχολική χρονιά στην Ιερατική Σχολή “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ”, στην Επισκοπή Μπουκόμπας της Τανζανίας.

Την Κυριακή τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Επισκοπικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Μπουκόμπας, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστες των 17 νέων ιεροσπουδαστών που εισήλθαν φέτος στην Σχολή.

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το πρωί τελέσθηκε αγιασμός επί τη ενάρξει των σχολικών μαθημάτων. Στη Σχολή φοιτούν οι φετινοί 17 Δευτεροετείς που ξεκίνησαν πέρυσι και οι 17 Κατηχητές που θα παρακολουθήσουν εξάμηνο Σεμινάριο με σκοπό την ιερωσύνη. Στη συνέχεια ξεκίνησαν κανονικά όλα τα θεολογικά-ποιμαντικά μαθήματα, που θα προετοιμάσουν τους μέλλοντες ποιμένες και ιεραποστόλους της απέραντης Δυτικής Τανζανίας.

Η Επισκοπή Μπουκόμπας έχει 220 Ενορίες και μόνο 30 ιερείς. Υπάρχει άμεση ανάγκη κατηρτισμένων εργατών του Ευαγγελίου για να ποιμάνουν , διδάξουν και Αγιάσουν τον πολύ λαό, που περιμένει αποίμαντος, πεινασμένος και διψασμένος πνευματικά. Ήδη έχουν χειροτονηθεί ένας ιερέας και 6 νέοι διάκονοι, που αφού εκπαιδευτούν καλά, μετά το τέλος των σπουδών τους, θα αναλάβουν Ενορίες.

Το πρόγραμμα όμως των ιερατικών σπουδών δεν σταματάει εδώ. Η Επισκοπή έχει σκοπό να λειτουγήσει Κολλέγιο με Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Σουαχίλι, Βυζαντινή Μουσική και Αγιογραφία στην Μουάνζα.

Με εντολή του Πατριάρχη, θα λειτουργήσει η Αγγλόφωνη Θεολογική Σχολή στην Μουάνζα, όπου ξεκίνησε να την χτίζει ο από Μουάνζας σημερινός Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων