16/09/2019 16/09/2019 Τα θέματα οικολογίας, της χρήσης των ΜΜΕ στο ιεραποστολικό έργο, η θέση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες μορφές δουλείας και στον αγώνα των προσφύγων – μεταναστών για μία καλύτερη ζωή, το ταμείο του κλήρου, η αντιμετώπιση του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες και οι εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο σήμερα, αποτελούν...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:31

Διαβάστε όσα θα συζητηθούν στην Ι. Σύνοδο του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Διαβάστε όσα θα συζητηθούν στην Ι. Σύνοδο του  Πατρ. Αλεξανδρείας

Τα θέματα οικολογίας, της χρήσης των ΜΜΕ στο ιεραποστολικό έργο, η θέση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες μορφές δουλείας και στον αγώνα των προσφύγων – μεταναστών για μία καλύτερη ζωή, το ταμείο του κλήρου, η αντιμετώπιση του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες και οι εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο σήμερα, αποτελούν τα σημαντικότερα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν κατά τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που θα συνεδριάσει στην Αλεξάνδρεια, από 7 έως 10 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Κορυφαία στιγμή της Συνόδου θα είναι η τέλεση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή όλων των Αρχιερέων του Θρόνου, και παρουσία των επισήμων από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, στις 9 Οκτωβρίου, στον ίδιο αυτό χώρο όπου πριν από 15 ακριβώς χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου του 2004, εξελέγη παμψηφεί Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο από Ζιμπάμπουε Θεόδωρος.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, θα παρουσιαστούν εννέα συνολικά εισηγήσεις από τους Μητροπολίτες και Επισκόπους της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, καθώς επίσης τα πεπραγμένα των κατά τόπους Μητροπόλεων στην αφρικανική ήπειρο, αλλά και τα θέματα που τυχόν απασχολούν τις επαρχίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος θα μιλήσει με θέμα «Κανονισμοί του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Προτάσεις».

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε & Ἀγκόλας κ. Σεραφείμ θα αναλύσει τις «Προτεινόμενες θέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικώς με επίκαιρα θέματα οικολογίας».

«Αλεξανδρινή πνοή – παρουσίαση, ενημέρωση» είναι το θέμα που θα αναλύσει ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Κατάνγκας κ. Μελέτιος θα ασχοληθεί με το σημαντικό θέμα του ζητήματος του «Ταμείου Κλήρου».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης θα αναφερθεί στη «χρήση των σύγχρονων μέσων μαζικής ενημερώσεως κατά την ποιμαντικήν εις τας Ιεράς Μητροπόλεις και Επισκοπάς του Αλεξανδρινού Θρόνου».

Ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ θα μιλήσει με θέμα: «Η Εκκλησία έναντι σύγχρονων μορφών δουλείας: Η περίπτωση του Trafficking – Το ψεύτικο όνειρο για μία καλύτερη ζωή».

Εξάλλου, με την εισήγησή του, ο Επίσκοπος Γκούλου κ. Σίλβεστρος θα εστιάσει στο θέμα της «Ποιμαντικής αντιμετώπισης του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες».

Τέλος, ο Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος θα μιλήσει με θέμα τις «προτεινόμενες εφαρμογές της συγχρόνου τεχνολογίας κατά την άσκηση του εκκλησιαστικού έργου στην Αφρικανική ήπειρο σήμερα».

Πηγή: Νίκος Κάτσικας – ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων