04/08/2023 04/08/2023 Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος. Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε το διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού ιεραπόστολου Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουκόμπας στην Τανζανία. Ο Θεοφιλέστατος πλαισιώθηκε από...
04 Αυγούστου, 2023 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 17:09

Διετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου στην Τανζανία

Διαδώστε:
Διετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου στην Τανζανία

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε το διετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού ιεραπόστολου Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουκόμπας στην Τανζανία. Ο Θεοφιλέστατος πλαισιώθηκε από τους ιερείς και διακόνους του Ναού.

Αναφερόμενος στους στενούς δεσμούς που είχε με τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος σημείωσε:

«Η μνήμη του αδελφού μας είναι διαρκής. Ξεκίνησε το 1981 από το Άγιον Όρος, όπου δεθήκαμε. Συνεχίσθηκε στην Βόρειο Ήπειρο 1991-1993, όπου συμπορευθήκαμε. Και δυνάμωσε αυτή η σχέση στο Κογκό 2009-2020, στα 11 χρόνια, που πηγαινοερχόμουνα. Λυπόμουνα τη μοναξιά του, γι’ αυτό και κάθε χρόνο πήγαινα κοντά του. Αυτό βέβαια το πλήρωσα! Έμεινα και εγώ στην Αφρική! Τον ζηλεύω που αναπαύεται, μέχρι την κοινή Ανάσταση, στο Άγιον Όρος! Εύχου και υπέρ ημών Επίσκοπε-Αγιορείτα-Ιεραπόστολε-Αθλητά!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων