09/09/2021 09/09/2021 Η κυβέρνηση της Ουγκάντας χθες, μέσω του γραφείου του Αντιπροέδρου, ανακοίνωσε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Καμπάλας κυρός Ιωνάς θα ταφεί δημοσία δαπάνη. Η ανακοίνωση έγινε χθες 8 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνάντηση εκκλησιαστικών ηγετών και του Υπουργού Chris Baryomunsi, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση.  Στην ανακοίνωση, επισημάνθηκε ότι ο Σεβασμιώτατος, μετά την τεράστια συμβολή που προσέφερε σε αυτό το...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 11:44

Δημοσία δαπάνη η ταφή του μακαριστού Καμπάλας

Διαδώστε:
Δημοσία δαπάνη η ταφή του μακαριστού Καμπάλας

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας χθες, μέσω του γραφείου του Αντιπροέδρου, ανακοίνωσε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Καμπάλας κυρός Ιωνάς θα ταφεί δημοσία δαπάνη.

Η ανακοίνωση έγινε χθες 8 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνάντηση εκκλησιαστικών ηγετών και του Υπουργού Chris Baryomunsi, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση.  Στην ανακοίνωση, επισημάνθηκε ότι ο Σεβασμιώτατος, μετά την τεράστια συμβολή που προσέφερε σε αυτό το έθνος, συμπεριλαμβανομένου του ατελείωτου αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Αλήθεια και την υποστήριξη σε εθνικά ζητήματα ως κορυφαίος ηγέτης της ορθόδοξης εκκλησίας. Συγκεκριμένα τονίζει ότι ο μακαριστός, δεν υπήρξε αποκλειστικά μια προσωπικότητα της Εκκλησίας, αλλά παράλληλα αποτέλεσε και ένα εθνικό σύμβολο που αναμφισβήτητα αξίζει μια αρμόζουσα ταφή ως Εθνικός ήρωας.

Επομένως, το κράτος θα συνεργαστεί με την Εκκλησία προκειμένου να διευκολύνει την άφιξη του μακαριστού Μητροπολίτη στην Αφρική. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Ουγκάντας θα ενισχύσει με κρατική χρηματοδότηση μια σειρά θεμάτων που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ομαλή λειτουργία, ενός συνόλου ρυθμίσεων που προβλέπονται έως τη στιγμή που το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Ιωνά, θα καταφθάσει, στον τόπο ταφής του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων