23/09/2021 23/09/2021 Εδώ και χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου (San Fransisco) και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου, οι Ενορίες των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Irvine Καλιφόρνιας, όπου εφημερεύει ο π. Σταύρος Τσιχλής και Αγίας Βαρβάρας της Καλιφόρνιας, όπου εφημερεύει ο π. Χαράλαμπος Fox ενισχύουν το Ιεραποστολικό έργο στην Επισκοπή της Μπουκόμπας. Οι...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 17:40

Δώρα στην Τανζανία από το Σαν Φρανσίσκο

Διαδώστε:
Δώρα στην Τανζανία από το Σαν Φρανσίσκο

Εδώ και χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου (San Fransisco) και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου, οι Ενορίες των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Irvine Καλιφόρνιας, όπου εφημερεύει ο π. Σταύρος Τσιχλής και Αγίας Βαρβάρας της Καλιφόρνιας, όπου εφημερεύει ο π. Χαράλαμπος Fox ενισχύουν το Ιεραποστολικό έργο στην Επισκοπή της Μπουκόμπας.

Οι γεωτρήσεις

Στηρίζουν ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα για τη διάνοιξη γεωτρήσεων, για να έχουν πόσιμο νερό οι ιθαγενείς. Τα μηχανήματα έχουν αγορασθεί από την Ενορία της Αγίας Νάπας στην Κύπρο και από τις δύο ενορίες της Αμερικής. Χρηματοδοτούν και στηρίζουν όλο το πρόγραμμα διάνοιξης, τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Αδάμ, τους εργαζόμενους τεχνικούς, την λειτουργία των μηχανημάτων και τα εξαρτήματα των πηγαδιών. Μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 88 πηγάδια και υπάρχει προγραμματισμός διάνοιξης 20 πηγαδιών άμεσα.

Το Νοσοκομείο “Ανάστασις”

Γενναία ενισχύουν οικονομικά το Νοσοκομείο “Ανάστασις” (UFUFUO) με oικονομικές επιχορηγήσεις, ώστε να είναι βιώσιμο. Αυτή τη στιγμή με τα χρήματα των Ενοριών της Καλιφόρνιας, αλλά και την βοήθεια του ΚΕΔΑΣ Αθηνών, πληρώνεται το εργαζόμενο προσωπικό και αντιμετωπίζονται οι λειτουργικές ανάγκες.

Το Νοσοκομείο έστησε με προσωπική φροντίδα το 2004 ο Αρχιμ. Αναστάσιος Πογιατζής ιατρός από το Παραλίμνι της Κύπρου. Παλαιότερα έρχονταν πολλοί γιατροί από την Ελλάδα και κυρίως από το ΚΕΔΑΣ της Αθήνας και από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο “Πορεία Αγάπης” της Λάρισας και προσέφεραν εθελοντική εργασία. Ταυτόχρονα, εκπαίδευαν και το ανειδίκευτο προσωπικό.

Τα Lαptop

Η τελευταία προσφορά των αδελφών της Αμερικής ήταν τα 4 Lαptop, που μετέφερε ο απεσταλμένος κ. Αδάμ. Σήμερα τα Lαptop παραδόθηκαν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο στον Διευθυντή για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Τα υποδέχθηκε με χαρά όλο το προσωπικό, που χάρηκε για το δώρο, που είναι προ άγγελος ενός μεγάλου δώρου…της επέκτασης του Νοσοκομείου!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων