16/06/2020 16/06/2020 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε μετά την Θεία Λειτουργία επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη για την ανάπαυση της ψυχής του Σπύρου Γκότση που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα.  Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και αναφέρθηκε...
16 Ιουνίου, 2020 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 16:36

“Έφυγε” ένα ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας της Ζάμπια

Διαδώστε:
“Έφυγε” ένα ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας της Ζάμπια

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε μετά την Θεία Λειτουργία επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη για την ανάπαυση της ψυχής του Σπύρου Γκότση που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα. 

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και αναφέρθηκε στον ρόλο του ως ιστορικού στελέχους της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα και την συμβολή του στην προάσπιση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού στη Ζάμπια ενώ εξήρε το δημοκρατικό του ήθος, την αδιάκοπη μαχητικότητα και το σθένος του ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα στα αρχικά βήματα της ελληνικής παροικίας.

Παρόντες ήταν τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Λουσάκα κ. Χρήστος Σπαϊρών όσο και ο προσωρινός εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα κ. Νικόλαος Λοστρόμος οι οποίοι μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με τον αείμνηστο Σπύρο Γκότση.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί στα Καλάβρυτα, την ιδιαίτερη πατρίδα του αύριο, Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 16:30 όπου θα παραστεί  ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Νικόλαος Γουρδούπης και ο νέος Εφημέριος της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα, π. Αντώνιος Γιαχάλης, ως εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων