24/06/2020 24/06/2020 Έφυγε πλήρης ημερών o Mzee Eriazari Nsubuga ένας από τους ανθρώπους που είχε λάβει από τους πρώτους το βάπτισμα στην Ουγκάντα.  Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες ιεραποστολικές ενέργειες στην Ουγκάντα κατά την οποία σχηματίστηκε και η πρώτη Ορθόδοξη κοινότητα. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς...
24 Ιουνίου, 2020 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 14:45

Έφυγε ένας από τους πρώτους χριστιανούς της Ουγκάντα

Διαδώστε:
Έφυγε ένας από τους πρώτους χριστιανούς της Ουγκάντα

Έφυγε πλήρης ημερών o Mzee Eriazari Nsubuga ένας από τους ανθρώπους που είχε λάβει από τους πρώτους το βάπτισμα στην Ουγκάντα. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες ιεραποστολικές ενέργειες στην Ουγκάντα κατά την οποία σχηματίστηκε και η πρώτη Ορθόδοξη κοινότητα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη που είχε ο εκλιπών για την Εκκλησία του Χριστού . “Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που βαπτίστηκαν στην Ουγκάντα. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στην Αγία Εκκλησία μας”, τόνισε ο Μητροπολίτης.

Κατά καιρούς επισκεπτόταν τον Μητροπολίτη κ. Ιωνά με τον οποίο συζητούσαν διάφορα θέματα από τις δράσεις της Εκκλησίας στην Ουγκάντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων