01/12/2023 01/12/2023 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος εγκαινίασε τον μοναστηριακό Ναό της Παναγίας της Παραμυθίας στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σε μια ήσυχη περιοχή ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος είχε...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 19:58

Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας της Παραμυθίας στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας της Παραμυθίας στην Κινσάσα

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος εγκαινίασε τον μοναστηριακό Ναό της Παναγίας της Παραμυθίας στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σε μια ήσυχη περιοχή ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος είχε ξεκινήσει με την δωρεά αδελφών, την ανοικοδόμηση αυτού του Ιερού Ναού της Παναγίας με την επιθυμία σιγά σιγά να περιστοιχισθεί με κελλιά στα οποία θα μονάζουν εκείνοι που θα επιθυμούσαν την μοναχική ζωή.

Δεν πρόλαβε ο μακαριστός να χαρεί σε αυτή την ζωή τον χώρο αυτόν να διαμορφώνεται σε μοναστήρι αλλά το χαίρεται τώρα από τον ουρανό βλέποντας τον Ναό να ολοκληρώνεται και να εγκαινιάζεται από το πνευματικό του παιδί και διάδοχο του Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο.

Η χαρά του σίγουρα είναι μεγαλύτερη βλέποντας δίπλα από τον Ναό της Παναγίας της Παραμυθίας να ανοικοδομείται το πρώτο κτίριο που θα μείνουν Κογκολέζοι μοναχοί.

Η ακολουθία τελέσθηκε με την παρουσία μόνο μοναχών και δοκίμων μοναχών αλλά και τριών συνεργατών του Μητροπολίτου, του κ. Δημητρίου Βαμβακά, του κ. Θεοδώρου Φουμουζάζα και της κας Θεώνης Φουρκιώτη.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στην σημασία των εγκαινίων ενός Ιερού Ναού, στην παρηγοριά που σκορπά η Παναγία σε αυτούς που την αισθάνονται μητέρα τους και την επικαλούνται και στην ομορφιά της ησυχίας στην μοναχική ζωή όταν αυτή συνδέεται με την επίτευξη των αρετών.

Ευχήθηκε να ευωδιάζουν οι ψυχές όλων με την εργασία των αρετών, όπως την ημέρα αυτή των Εγκαινίων ο Ναός της Παναγίας πλημμύρισε από την ευωδία του Αγίου Πνεύματος αλλά και των αρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην τελετή.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους πατέρες τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων