26/11/2021 26/11/2021 Χθες, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας της Πορταϊτισσας στον αύλειο χώρο της Ιεραποστολής. Το ναϋδριο αυτό αφιερώθηκε στην Παναγία την Πορταϊτισσα εις ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως του ιεραποστολικού κλιμακίου προ τριακονταετίας από τον εμφύλιο πόλεμο. Τότε όταν ο κίνδυνος, οι καταστροφές και...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 15:25

Εγκαίνια ναού της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Κανάγκα

Διαδώστε:
Εγκαίνια ναού της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Κανάγκα

Χθες, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας της Πορταϊτισσας στον αύλειο χώρο της Ιεραποστολής.

Το ναϋδριο αυτό αφιερώθηκε στην Παναγία την Πορταϊτισσα εις ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως του ιεραποστολικού κλιμακίου προ τριακονταετίας από τον εμφύλιο πόλεμο.

Τότε όταν ο κίνδυνος, οι καταστροφές και ο θάνατος ήταν βεβαίως, ο αείμνηστος π. Χαρίτων, μία χαρισματική προσωπικότητα της Ορθοδόξου ιεραποστολής, ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσας φώναξε με βαθιά πίστη “Παναγία μου τώρα κάνε το θαύμα, τώρα!!! “. Το θαύμα έγινε, οι ένοπλοι ενώ από όπου περνούσαν τα έκαιγαν όλα και σκότωναν το κόσμο στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή ζήτησαν συγγνώμη και έφυγαν.

Εις τιμήν της Θεοτόκου και του αείμνηστου ιεραποστόλου π. Χαρίτωνος ανοικοδομήθηκε το ναϋδριο της Πορταϊτισσας. Επειδή το ναϋδριο ήταν μικρό η τελετή έγινε με λίγους πιστούς τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων