12/04/2022 15/04/2022 Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας Κισαγκάνι. Στο τέλος, αφού ανέγνωσε το Πατριαρχικό γράμμα διορισμού του π. Πολυκάρπου, τοποθέτησε -τη σεπτή εντολή...
12 Απριλίου, 2022 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 - 10:31

Εγκατάσταση Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Επισκοπή Κισαγκάνι

Διαδώστε:
Εγκατάσταση Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Επισκοπή Κισαγκάνι

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας Κισαγκάνι.

Στο τέλος, αφού ανέγνωσε το Πατριαρχικό γράμμα διορισμού του π. Πολυκάρπου, τοποθέτησε -τη σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου- τον π. Πολύκαρπο ως Πατριαρχικό Επίτροπο της νέας αυτής Επισκοπής.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος αφενός αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα ιεραποστολικό έργο των πρώτων ιεραποστόλων στο Κονγκό αφετέρου τόνισε τις προοπτικές συστηματικότερης ιεραποστολικής εργασίας που διανοίγονται με την τοποθέτησή του Πατριαρχικού Επιτρόπου.

Όσον αφορά στον π. Πολύκαρπο, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ιεραποστολική του εργασία επί μία δεκαετία στην Μαδαγασκάρη, την οποία εκτιμώντας ο Πατριάρχης του ανέθεσε την νέα επισκοπή.

Στην Θεία Λειτουργία εκπροσωπήθηκαν οι αρχές του τόπου καθώς και η Ελληνική Κοινότητα η οποία ανταποκρίθηκε ποικιλοτρόπως τόσο στην υποδοχή του νέου Πατριαρχικού Επιτρόπου όσο και στις εκδηλώσεις της τοποθετήσεως του π. Πολυκάρπου.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος μετέφερε προς όλους τις πατριαρχικές ευχές και ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων